Cliënten Kentalis omgeving Eindhoven sociaal op stap met smartphone

Hoe troost je iemand? Hoe begroet je iemand? Sociale situaties kunnen lastig zijn. Vooral voor mensen met een vorm van autisme. Want hoe troost je iemand, als je niet weet wat troosten is?

Daarom krijgen cliënten van Kentalis Sint Marie in Eindhoven de geweldige kans om gebruik te maken van de applicatie  ‘SociaalOpStap’.

Via een smartphone kunnen deze jongeren sociale verhalen en stappenplannen raadplegen van de website www.sociaalopstap.nl. Op deze website wordt eerst de context uitgelegd van sociale situaties. Vervolgens krijgt de jongere stap voor stap uitleg hoe hij of zij zich kan gedragen in de desbetreffende situatie.

SociaalOpStap sluit goed aan bij de doelgroep en hulp die Kentalis in Eindhoven biedt. In Eindhoven heeft Kentalis veel cliënten met een vorm van autisme. In de behandeling staat het verbeteren van de communicatie centraal. De website en de smartphone kunnen deze jongeren helpen sociaal en communicatief zelfstandiger te worden.

Vanaf 7 december krijgen 30 cliënten van Kentalis Sint Marie een smartphone in bruikleen. De jongeren zijn blij dat er een app gemaakt is. Zo lijkt het net alsof ze aan het spelen zijn met hun stoere telefoon. Maar ondertussen kijken ze naar een oplossing voor hun probleem. Zonder dat ze raar aangekeken worden.

De CED0-Groep, het landelijk Netwerk Autisme en KPN Mooiste Contact Fonds maakten de ontwikkeling van SociaalOpStap mogelijk. 116 jongeren met autisme waren rechtstreeks betrokken bij de totstandkoming van de website en de applicatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*