De techniek van webcasting en webinars

Tegenwoordig is een webcast geen nieuwigheid meer. Bedrijven gebruiken op grote schaal technieken zoals webcasting en webinars als manier om te communiceren zowel intern als extern.

Tegenwoordig is er ook een grote diversiteit op de markt wanneer het gaat om webcast equipement. Dat goede equipement belangrijk is mag duidelijk zijn, immers de spreker moet goed te zien en te horen zijn. Wanneer men van PowerPoint gebruik maakt is het vaak handig als deze in een aparte venster wordt geplaatst. Eventueel kan men ervoor zorgen dat de presentatie is te downloaden zodat mensen de presentatie lokaal kunnen volgen.

Het gebruik van een gewone webcam is goed genoeg voor de meeste webcasting sessies. Het wordt afgeraden om een zelfbewegende webcam te gebruiken aangezien deze vaak een mindere kwaliteit leveren, maar ook kunnen viewers van de sessie hierdoor kunnen worden afgeleid. Verder is het belangrijk dat men goede opname technieken hanteert en ervoor zorgt dat de spreker altijd in beeld is en er geen obstakels in het beeld kunnen verschijnen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*