Goede voornemens voor 2012? 100% Jezelf zijn!

, ,

Hét zelfontwikkelingsprogramma in 2012: 100% Jezelf zijn!


In deze hectische maatschappij waarin ratio (over)heerst en velen bezig zijn de drukte te overleven, is het (her)ontdekken en neerzetten van jezelf extra belangrijk geworden. Twee bevlogen professionals hebben daarom hét zelfontwikkelingsprogramma in 2012 opgezet: internationaal trainer/auteur Marc Schwencke & coach/trainer Pascale Schwartz. Het programma heet: “100% Jezelf” en start op 17 juni 2012 in Baarn. Vijf procent van de omzet wordt bovendien aan een goed doel geschonken: Stichting Ikisik, ActieZwerfhonden, Bont voor Dieren en Varkens in Nood.

Doel

Het doel van programma “100% Jezelf” is bijdragen aan een mooie wereld door de deelnemers en hun omgeving te inspireren kracht en verbinding te ervaren en uit te dragen. Iedereen heeft recht op een fysiek, emotioneel en mentaal gezond leven. 100% is niet het einddoel, het is het richtpunt. Het gaat om de zelfontdekking op weg naar dit doel.

Aanpak

“100% Jezelf” pakt vier verschillende zelfontwikkelingsniveaus aan: Het emotionele niveau (wat voel ik en hoe ga ik ermee om?), het mentale niveau (wat geloof ik? hoe communiceer ik en hoe gedraag ik me?), het fysieke niveau (wat doe ik en hoe kan ik gezond(er) leven?) en het spirituele niveau (wie ben ik, hoe bereik ik wat ik werkelijk wil?). Uniek is dat de deelnemers, na dit programma, direct toepasbare communicatietechnieken kunnen inzetten.

Gevoel versus verstand

Tijdens de middeleeuwen stond het gevoel centraal. De mensen stonden dichtbij hun intuïtie en waren verbonden met de natuur. In de 17e eeuw werden de denkbeelden van Descartes en Francis Bacon gebruikt om zaken meer meetbaar te maken. Op de markt werd niet meer over een “hand” kersen gesproken. Je wist hoeveel iets woog en welke bedrag je hiervoor moest betalen en dat zorgde voor uniformiteit. Dat had zijn voordelen. Echter, in de loop der eeuwen zijn we de andere kant op gegroeid. Onze ratio werd steeds belangrijker ten kosten van ons gevoel. Tegenwoordig is onze maatschappij rationeel. Alles moet bewezen worden en wie teveel op zijn gevoel afgaat word als zweverig of te emotioneel bestempeld.

Moeten we nu volledig het roer omgooien? Nee, als er balans is tussen wat je echt wilt (het gevoel) en wat mogelijk is binnen onze eigen randvoorwaarden ( de ratio),dan kan je veel gemakkelijker beslissen en ook betere keuzes maken. Wie is niet op zoek naar balans?

Meer informatie?

Kijk op www.bereik100procent.nl voor meer informatie. Of neem persoonlijk contact op via pascale@bereik100procent.nl of telefoonnummer (06) 207 896 48.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*