Naakt naar de sauna is niet meer de standaard

,

Vroeger was het normaal om naakt naar de sauna te gaan. Toch blijkt dat veel mensen zich hier onprettig bij voelen. Deze mensen bleven thuis of hadden thuis een infraroodcabine. Dit zijn de sauna’s gaan merken en ook zij zijn hun beleid gaan aanpassen.

Badkledingdagen

Bijna alle saunacentrums in Nederland hebben minimaal één keer per maand een badkledingdag. Dit houdt in dat iedereen verplicht in badkleding moet komen. De gedachte dat je naakt moet zijn in sauna’s komt oorspronkelijk voort uit hygiënisch oogpunt. Daardoor zijn de meningen over deze badkledingdagen ook zeer verschillend. Ook vinden veel mensen badkleding erg benauwend als je veel zweet. Toch zijn er heel veel mensen die deze badkledingdagen als een uitkomst zien. Zij kunnen eindelijk lekker naar de sauna en ontspannen. Andere nadelen van het dragen van badkleding zijn dat ze de afvoer van afvalstoffen belemmeren en daarnaast is het erg slecht voor kleding en meubilair.

Vrouwendagen

Een andere manier om de drempel om naar de sauna te gaan te verlagen zijn de vrouwendagen. Op deze dagen moet je wel naakt, maar zijn alleen vrouwen toegelaten. Hierdoor voelen vrouwen zich misschien minder ongemakkelijk en ervaar je toch de hygiëne en de ontspanning van de naaktheid.

Deze speciale dagen zullen voor veel mensen de drempel verlagen om naar de sauna te gaan. Toch hoor je van mensen dat het naakt zijn helemaal niet erg is. De eerste minuten voel je je misschien wat ongemakkelijk, maar daarna niet meer. Toch is het leuk om een keer de sauna te proberen om een badkledingdag of vrouwendag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*