Slechts een derde van sollicitanten past kleding aan het bedrijf aan!

Uit een onderzoek van vacaturesite VacatureBase is gebleken dat slechts een derde van de sollicitanten zijn kleding bij een sollicitatiegesprek aanpast op het bedrijf. 36 procent van de ondervraagden koos bij de vraag: Hoe ga je naar een sollicitatiegesprek? voor het antwoord: Ligt aan het bedrijf.

Op de tweede plaats komen de mensen die netjes in pak gaan. Dit antwoord werd gekozen door 31 procent van de respondenten. Met 22 procent nemen de sollicitanten die altijd casual gekleed gaan. Opvallend is dat dus ruim de helft van de respondenten onafhankelijk van het bedrijf waar ze op sollicitatiegesprek gaan hun kledingkeuze maken. VacatureBase adviseert mensen juist altijd om zich goed in te lezen in het bedrijf waar ze op gesprek gaan. Bij sommige bedrijven is het goed om netjes in pak aan te komen, maar er zijn tegenwoordig ook zat bedrijven waarbij ze het overdreven vinden als je in pak aan komt. Maak dus een bewuste kozen door eerst naar het bedrijf te kijken en bepaal dan wat je het beste kan dragen.

De overige 11 procent wordt verdeeld door mensen die in gothic kleding en sexy/uitdagend naar een sollicitatiegesprek gaan. Met respectievelijk 6 en 5 procent zijn deze twee categorieën samen toch nog goed voor 1 op de 10 sollicitanten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*