Voedsel bereiden in de stoomoven

Het bereiden van voedsel middels stoom is een zeer gezonde manier van voedsel bereiden. Hierbij wordt voedsel gaar middels damp van kokend water. Het stomen van voedsel kan op verschillende manieren, door droog of nat te stomen. Tijdens het stomen van voedsel mag het voedsel niet in contact komen met de kokende vloeistof. Het stomen van voedsel duurt meestal niet veel langer als het koken ervan.

Behalve droog en nat stomen, kunnen we stomen in een stoomoven, stoomwaaier, stoompannen, stoomketels, snelkookpannen, bamboe stoommanden of in de magnetron. Stoomovens zijn er in verschillende merken en modellen. Zoals de stoomoven met overdruk, stoomoven met atmosferische druk en de multi functionele stoomoven. De multifunctionele oven heeft behalve stoomsysteem ook een hete lucht- en grilsysteem.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*