2012 duur jaar voor huizenbezitter, lage WOZ-waarde belangrijker dan ooit

2012 ziet er niet goed uit voor huizenbezitters. Volgens de Vereniging Eigen Huis zal de waarde van de woningen gemiddeld landelijk 3,4% dalen. Dit is op basis van onderzoek in 114 gemeenten. Naar verwachting zal het percentage hoger uitvallen. Er wordt ook gesproken over 7 tot 10%!


Daarnaast zal de belasting (ozb) op koophuizen in de meeste gemeentes gaan stijgen. Ook de andere gemeentelijke belastingen zullen stijgen. Meer dan ooit is het van belang dat u een juiste WOZ-waarde voor uw pand heeft.

Wat velen niet weten is dat deze ogenschijnlijk weinig van belang zijnde waarde, doorwerkt in verschillende belastingen die u als particulier of ondernemer moet betalen. U kunt hierbij denken aan de inkomstenbelasting, de waterschapsheffing, de omzetbelasting enzovoort. Hoe hoger de WOZ-waarde, hoe meer belasting u betaalt ieder jaar. Een te hoge waarde leidt ertoe dat u onnodig teveel betaalt. Een schrikbarende gedachte als u erbij stil staat dat jaarlijks grote aantallen waarden te hoog worden vastgesteld.

Om te voorkomen dat 2012 zo duur wordt voor u als het lijkt te worden, kunt u het beste bezwaar indienen tegen de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand. Dit kunt u doen binnen 6 weken na dagtekening van deze aanslag.

Hulp bij het maken van bezwaar


Om ervoor te zorgen dat uw bezwaarschrift niet met de grote massa samen behandelt wordt, kunt u gebruik maken van de kennis en ervaring van professionals.  Er zijn in Nederland enkele juridische adviesbureaus aanwezig die voor u bezwaar kunnen aantekenen en zorgen dat uw argumenten dermate sterk zijn dat de gemeente gedwongen wordt uw bezwaarschrift grondig te bestuderen.  Zij werken met gespecialiseerde juristen en WOZ-gediplomeerde taxateurs die uw zaak beoordelen en waar nodig zelfs een taxatierapport opstellen.  Dient u zelf bezwaar in dan heeft u 33% minder kans op een succesvolle uitspraak. 1 van de betere juridische adviesbureaus die deze dienstverlening Gratis aanbiedt is WOZ Op Maat. Zij beschikken eveneens over een kennisbank waar alle informatie over WOZ en andere belastingen wordt verzameld. Er zijn via google gemakkelijk nog andere bureaus te vinden. Keuze genoeg.

Dus let u dit jaar goed op want met alle verhogingen die de overheid voor 2012 op de agenda heeft staan, is een lage WOZ-waarde belangrijker dan ooit.

Wilt u meer weten over de WOZ? Dan kunt u eens kijken bij onderstaande websites:

Waarderingskamer

WOZ informatiecentrum

Kennisbank belastingen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*