De weg naar werving en selectiebureaus

Werving en selectiebureaus worden tegenwoordig aangesproken door bedrijven voor hun diensten bij het zoeken naar geschikt personeel. Zowel het midden- en klein bedrijf ook wel bekend als de MKB sector, als grote bedrijven zijn opzoek naar een interimmanagement of hebben de behoefte aan executive search.

Het is wel handig voordat men werving en selectiebureaus in de hand neemt zich te verdiepen in het proces. Een selectieproces voor het invullen van een vacature is een tijdrovende en kostbare aangelegenheid. Er is baat bij een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering zodat de openstaande vacatures door de juiste mensen worden ingevuld.
Een van de eerste zaken welke moet worden bepaald zijn de selectie criteria welke worden gehanteerd, waaraan de geschikte kandidaat moet voldoen en wat de taakomschrijving is waarvoor de desbetreffende persoon voor verantwoordelijk is. Hierna is men zover om een juiste functie profiel op te stellen. Dit moet uiterst zorgvuldig gebeuren aangezien de doelstelling is, om de juiste kandidaten te bereiken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*