Fintessa: Inspelen op herstel

,
Fintessa-Column

Stabiel beleggen in USA

In het begin van dit jaar blijft het kwakkelen op de beurs, stelt Martine Hafkamp van Fintessa op DeKritischeBelegger.nl, Beurseffecten.nl, Beursplaza.com en CashCow.nl. Enerzijds kijken beleggers reikhalzend uit naar de kwartaalresultaten na winstwaarschuwingen. Anderzijds speelt de Europese schuldenproblematiek de beurzen parten. Standard & Poor’s heeft de kredietwaardigheid van Frankrijk en Oostenrijk verlaagd. Spanje, Italië, Portugal en Cyprus moesten qua kredietwaardigheid zelfs twee stappen terug.
Vanuit de VS klinken andere geluiden. Het werkgelegenheidscijfer was boven verwachting en de macro-economische cijfers zijn hoger dan voorspeld. Lees waarom Hafkamp General Electric (GE) als interessante optie ziet voor wie wil inspelen op economisch herstel in de VS. Na de val tot $ 6,66 is de koers weer hersteld naar $ 18,84 dollar. Met name zorgenkind GE Capital opereert boven verwachting. Dit jaar wordt weer dividend aan GE uitgekeerd en de MetLife Bank wordt voor $ 7,5 miljard aan deposito’s overgenomen. Het aandeel GE is weer opgenomen in de Dogs of the Dow. Hafkamp ziet hier kansen voor beleggers op zoek naar wat stabiliteit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*