Grontmij gaat aan de elektrische auto

Medewerker Stefan Schleper met de elektrische transporter FM-50 op het uitgestrekte terrein van de Stainkoeln

Grontmij BRP (beheer reststoffen projecten) die eigenaar is van Afvalverwerkingsbedrijf “De Stainkoeln” in Groningen heeft voor een specifieke invulling gekozen voor duurzaam elektrisch vervoer.

Het terrein van de Stainkoeln is nogal een ongewone locatie, met veel zwaar vrachtverkeer en steile taluds is het terrein voor de gewone auto bijna ontoegankelijk . “We hadden een nieuwe terreinauto nodig voor onze onderhoudsmonteurs en hadden eerlijk gezegd niet direct gedacht aan een elektrische oplossing.  Totdat we in contact kwamen met Frisian Motors die speciaal voor dit soort gebruik een 100% elektrische transporter heeft gemaakt” aldus Aldo de Boer medewerker  van de Stainkoeln.  Er werd niet over één nacht ijs gegaan, eerst werd deze terreinwagen, de FM-50 gronding getest op het gehele terrein,  al snel waren de medewerkers enthousiast over de rijeigenschappen onder deze barre omstandigheden. “Met name de wendbaarheid en kracht die zo’n klein autootje heeft is enorm”. Uiteraard aangevuld met de praktische voordelen van elektrisch; belastingvrij, minder onderhoud en “tanken” op eigen terrein aan de stekker.

Frisian Motors is een kleine assemblage fabriek gevestigd in het Friese Bakkeveen en heeft zich gespecialiseerd in 100% elektrische voer- en werktuigen. Zo hadden ze begin dit jaar al een Europese primeur met de eerste 100% elektrische tuintractor (zitmaaier). Inmiddels is daar de terreinauto bijgevoegd die een volledige RDW keuring heeft voor de openbare weg en zelfs ruim boven de 60 km/per uur rijdt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*