Hoe veilig is jouw CV ketel?

, , ,

Tegenwoordig worden CV ketels op een manier geproduceerd dat het voor u als consument geen enkel risico oplevert om een CV ketel in uw woning te plaatsen. Bij het fabriceren en het installeren van CV-ketels staat tegenwoordig veiligheid voorop. Bij een CV ketel mag de druk van het water niet teveel oplopen, er mag geen lekkage plaatsvinden en tevens moet de veiligheid van het verbrandingsproces centraal gesteld worden. Op enkele belangrijke punten dient er bij het produceren van CV-ketels extra aandacht besteed te worden aan veiligheid.
Er wordt een expansievat geplaatst om te voorkomen dat de waterdruk in het systeem te hoog wordt. Hierdoor worden er grote drukverschillen in de ketel opgevangen. U kunt zelf controleren of het expansievat kapot is door zowel op de bovenkant als de onderkant te tikken. Als het klinkt alsof er water in beide delen zit, dan is het vat stuk. De helft hoort namelijk gevuld te zijn met water, de andere helft met lucht. Hiernaast wordt er een overdrukventiel geplaatst. Als het expansievat de druk niet meer aankan, zorgt het overdrukventiel dat er alsnog drukverschillen worden opgevangen.
Als laatste wordt er een uitlaatklep geplaatst voor de rookgassen die ontstaan bij het verbrandingsproces. Als u een gesloten CV heeft, is dit een pijp met twee kanalen die ook lucht naar binnen kan zuigen. In het geval van een open CV-ketel haalt de CV zijn lucht uit de omgeving, het is in dat geval verstandig om deze ruimte goed te ventileren.

Wilt u contact opnemen met een CV specialist? Kijk dan op 09000800.nl CV Service!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*