Nieuw: Eisvrij in de zomer!

Vandaag is onder de naam ‘eisvrij’ een nieuwe vrijetijdsorganisatie voor de jeugd van start gegaan. Het bedrijf, gevestigd in Naarden, is opgericht door voormalig directeuren van grote (vakantie)aanbieders. De oprichters vinden dat kinderen en jongeren, in een samenleving waar de druk op hen om te presteren toeneemt, de ruimte verdienen om te ontspannen, nieuwe dingen te ontdekken en eigen keuzes te maken. Bij de (naschoolse) activiteiten, (zomer)kampen en jeugdvakanties van eisvrij bepalen kinderen en jongeren daarom zelf, onder deskundige begeleiding, wat ze wanneer gaan doen.

Over de activiteiten en vakanties

Eisvrij wil kinderen en jongeren maximaal de ruimte geven op momenten dat zij vrij zijn: na school, in het weekend en tijdens de vakantie. Het aanbod van eisvrij bevat onderdelen waar kinderen en jongeren niet snel op andere manier mee in aanraking komen, zoals slapen in de sneeuw, overnachten op de boerderij en wonen op een eiland. Speciaal voor kinderen die van extra uitdaging houden heeft eisvrij het zomerkamp ‘saaaaai’ ontwikkeld. In deze vakantie leren kinderen o.a. op een veilige manier vliegen in de lucht. Daarnaast heeft eisvrij zomerkampen ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 10 – 19 jaar die (voor het eerst) zonder hun ouders naar het buitenland willen.

Alternatief voor of aanvulling op buitenschoolse opvang

Eisvrij is er echter ook doordeweeks voor kinderen. Als alternatief voor of aanvulling op de bestaande buitenschoolse opvang heeft eisvrij het programma ‘school is uit’ ontwikkeld. Kinderen worden in een terreinwagen van school gehaald en gaan iedere week iets doen waarvan ze vooraf niet weten wat het is: op stap met de boswachter, stratenmaken en aansluitend iets drinken in de bouwkeet, sleutelen aan een auto in een garagebedrijf of meehelpen in het dierenassiel. Op die manier wil eisvrij het blikveld van kinderen vergroten en hen een eigen mening laten vormen over zaken waar ze wellicht nog nooit mee in aanraking zijn gekomen, maar die wel bestaan.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers achter eisvrij hebben samen meer dan 30 jaar ervaring met het werken voor de jeugd en het organiseren van activiteiten, zomerkampen en jeugdvakanties. Algemeen directeur Dick Poortinga was 15 jaar directeur van Eurocamp, Keycamp en Ecamp, stuk voor stuk specialisten in gezinsvakanties. Commercieel directeur Jos Verveen was mede-oprichter en 8 jaar werkzaam voor een jeugdadvies- en communicatiebureau. Operationeel directeur Piet-Hein Herfkens was 8 jaar werkzaam voor een grote reisorganisatie voor zomerkampen en jeugdvakanties. Omdat ze vinden dat kinderen en jongeren meer ruimte verdienen, hebben ze eisvrij opgericht.

Begeleiding

Bij alle activiteiten, zomerkampen en jeugdvakanties van eisvrij bepalen de kinderen zelf, in overleg met elkaar, wanneer ze wat gaan doen. Zo kiezen ze hun eigen tempo en ontspanningsmomenten en ontstaat er ook een echt vrijetijdsgevoel. Bij alle activiteiten van eisvrij is altijd deskundige begeleiding aanwezig. De begeleiders beschikken allemaal over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Contactinformatie

Voor meer informatie verwijzen we naar www.eisvrij.nl of kunt u rechtstreeks contact opnemen met Jos Verveen (commercieel directeur) op 06 – 14046222. Het kantoor van eisvrij is gevestigd aan de Sint Annastraat 38a in Naarden (Vesting).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*