Verre zonnige bestemmingen steeds populairder

,

Hotels.com: Zanzibar boekt grootste vooruitgang

Amsterdam, 5 januari 2012 – In december zochten Nederlanders veelvuldig naar hotels in zonnige vakantieoorden buiten Europa. Dit werd duidelijk na analyse van het zoekgedrag van reizigers op de boekingssite Hotels.com. Het aantal zoekopdrachten vanuit Nederland naar hotels op het Afrikaanse eiland Zanzibar nam het snelst toe ten opzichte van een jaar geleden.


In December zochten Nederlanders haast vijf keer vaker naar hotels op Zanzibar dan in dezelfde periode een jaar geleden. Ook bij Ierse reizigers boekte het bij Tanzania behorende eiland de afgelopen maand het meeste vooruitgang als vakantiebestemming. Het eiland voor de Afrikaanse oostkust is enorm begeerd vanwege zijn witte stranden en azuurblauwe zee met koraalriffen.

Behalve Zanzibar waren ook andere verre bestemmingen enorm populair onder de Nederlandse bezoekers van de boekingssite. De bestemmingen Playa del Carmen (Mexico) en Orlando (Verenigde Staten) zagen hun aantal zoekopdrachten bijna vervijfvoudigen. Deze trend is eveneens waar te nemen in Miami en Miami Beach (Verenigde Staten). Hotelkamers voor deze bestemmingen werden bijna vier keer vaker gezocht.

Ondanks dat verre bestemmingen de snelst stijgende populariteit zagen, kende ook een aantal badplaatsen dichter bij huis een opleving. Met name de Spaanse bestemmingen Benidorm, Mallorca en Fuerteventura waren sterk in trek in december.

Boedapest is geliefde stedentripbestemming

Nederlanders zijn niet enkel op zoek naar zonvakanties, maar ook op stedentrips bleken enorm populair. Boedapest lijkt het populairst. Er werd bijna vier keer vaker naar hotelkamers in de Roemeense hoofdstad gezocht dan een jaar geleden. Boedapest was met een gemiddelde hotelprijs van €65 per nacht tijdens de eerste helft van 2011 de voordeligste Europese stedentripbestemming.

De afgelopen maand zagen ook hoteliers in Valencia, Venetië, Lissabon, Praag, Dublin en Rome de belangstelling van Nederlandse reizigers sterk groeien in vergelijking met December vorig jaar.

Amsterdam en ’s-Hertogenbosch populairste bestemmingen in Nederland zelf

Het aantal zoekopdrachten naar hotels in eigen land nam het snelst toe in Amsterdam en ’s-Hertogenbosch. De Brabantse stad was in november ook al bijzonder populair. Hoteliers in Amsterdam konden bovendien rekenen op toenemende belangstelling van reizigers uit Rusland, Finland en Zwitserland.

Boek je hotelkamer vandaag en profiteer van de lastminute hotelaanbiedingen van Hotels.com. Kies uit meer dan 120.000 hotels over de hele wereld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*