Winnaars Allebedrijvenin Bedrijvenawards 2011 bekend

Ieder jaar reikt Allebedrijvenin de Bedrijvenawards uit. Deze Awards gaan naar bedrijven die op de website www.allebedrijvenin.nl door consumenten gekozen zijn als de beste. Dit jaar zijn 189 bedrijven beloond met deze prijs, waaronder Intratuin (vestiging Breda), Woonmode Megastore (vestiging Den Haag), Hornbad (vestiging Leiden), Spa Wellness (vestiging Sneek) en Elektronicashop.nl.

Meer dan 30.000 bedrijven deden mee aan deze actie en riepen hun klanten op hen te helpen met het winnen van de titel. De winnende bedrijven hebben een speciale ‘Best Of 2011’-badge op hun bedrijfsprofiel ontvangen en een certificaat om op hun vestigingsadres op te hangen. Deze bedrijven hebben gewonnen, omdat zij door consumenten zijn uitgeroepen tot beste bedrijf in hun stad, in hun categorie. De gehanteerde categorieën zijn ‘Beste Winkelgelegenheid’, ‘Beste Restaurant’, ‘Beste Uitgaansgelegenheid’ en ‘Beste Retailer’.

Direct in contact met (tevreden) klant
Het is steeds belangrijker om in contact te treden, en te blijven, met je klanten en te horen hoe zij de service van je bedrijf hebben ervaren. Hiermee kun je namelijk je product optimaliseren en aanpassen aan de wensen van de klant. Allebedrijvenin speelt hierop in door de reviewmogelijkheid: consumenten kunnen een beoordeling schrijven over een bedrijf, waar het bedrijf zelf op kan reageren. Op deze manier houden bedrijven goed in de gaten wat er speelt onder klanten en kunnen zij op deze ontwikkelingen anticiperen.

Meer omzet met de kwaliteitsmeter
De beoordelingen van klanten kunnen bedrijven ook op hun eigen website plaatsen, iets wat bijna alle winnaars van de Bedrijvenawards ook hebben gedaan. Door een simpele HTML-code (de kwaliteitsmeter) te plaatsen op de eigen website, kan het bedrijf realtime het gemiddelde beoordelingscijfer weergeven op de eigen website. Dit cijfer is onafhankelijk omdat het van Allebedrijvenin.nl afkomstig is en dit geeft vertrouwen aan de bezoekers van de website.

Deze kwaliteitsmeter zorgt er ook voor dat de bedrijfsvermelding van het bedrijf nog beter opvalt in Google. Met reviews krijgen de bedrijven namelijk ‘sterretjes’ (de gemiddelde beoordeling) bij hun vermelding in Google. Deze sterretjes zorgen voor een betere concurrentiepositie ten opzichte van andere bedrijven. Een voorbeeld kan bekeken worden door ‘aannemer Leiden’ te googelen.

20% meer conversie met reviewmeter
Uit onderzoek onder de klanten van Allebedrijvenin, is gebleken dat er 20% meer conversie wordt gehaald op de website door het plaatsen van de kwaliteitsmeter. Dit heeft te maken met het vertouwen dat de kwaliteitsmeter geeft en de onafhankelijkheid van het cijfer. Maar liefst 3.500 bedrijven maken hier gebruik van en bouwen online al een aanzienlijke reputatie op, wat heeft geresulteerd tot meer dan 60.000 geschreven reviews op Allebedrijvenin.nl.

Ontwikkelingen 2012 op Allebedrijvenin
Allebedrijvenin speelt graag in op nieuwe ontwikkelingen in de markt en houdt deze nauwlettend in de gaten. Zo zal in de loop van 2012 een nieuwe functionaliteit beschikbaar komen op de website, namelijk de consumenten inlogaccounts. Consumenten kunnen dan een account aanmaken, hun favoriete bedrijf volgen en punten sparen door activiteiten op de website te verrichten. Op deze manier blijven ze op de hoogte van alle aanbiedingen en acties van deze bedrijven en kunnen ze met hun vrienden via de site in contact blijven. Ook voor bedrijven is dit een groot voordeel: zij kunnen inspelen op hun doelgroep en speciale acties voor hun volgers creëren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*