Cabaret in Onderwijs: dit is geen humor

Cabaret in Onderwijs steunt de stakingen in het onderwijs van 6 maart aanstaande. Naast een reeks protestcartoons van Meneer Krijtje, brengt Cabaret in Onderwijs vandaag een protestlied uit, genaamd: “Daar heeft een kind niets aan”.

“We zijn dagelijks met cabaret in de weer, maar dit kun je geen humor noemen.”, aldus Martijn Funke, manager bij Cabaret in Onderwijs. “Natuurlijk moet iedereen de broekriem aanhalen in deze tijd, maar deze bezuinigingen hebben rechtstreeks invloed op het kind. De kinderen van nu zijn degene die in de toekomst moeten zorgen dat de Nederlandse economie in de top kan meedraaien. En zij zijn degenen die dadelijk voor ons moeten zorgen. Als je nú een keus maakt om op deze wijze op korte termijn geld te besparen dan ondervinden we daar later zelf de gevolgen van.”

Dat het onderwijs slechter wordt, valt volgens Funke niet te betwisten. “We maken klassen groter, zodat leraren minder tijd overhouden per kind. We zetten zorgleerlingen in reguliere klassen met een leerkracht die hier niet voor is opgeleid. Speciaal onderwijs schaffen we geleidelijk af. Al deze maatregelen zijn aantoonbaar slechter voor alle kinderen, zowel zorg- als niet-zorgleerlingen. Als je de Nederlandse economie een boost wil geven, dan moet je juist nu investeren in deze kinderen.”

Er zal een bedrag van 300 miljoen euro worden bezuinigd. Een groot deel van dit bedrag zal worden geïnvesteerd in de invoering van de prestatiebeloning in het onderwijs. “De prestatiebeloning is een grote grap.”, aldus Frank van Alphen, cabaretier bij Cabaret in Onderwijs en tevens leraar in het SBO. “Als ik het grote geld had willen verdienen en bonussen binnen had willen halen, dan had ik wel een ander beroep gekozen. Bovendien wordt onderwijs niet aantoonbaar beter van prestatiebeloningen in het onderwijs.”

Vanaf vandaag is het protestnummer “Daar heeft een kind niets aan” te vinden op YouTube en gratis te downloaden op de site www.cabaretinonderwijs.nl.  Naast het protestlied zal Cabaret in Onderwijs een reeks protestcartoons uitbrengen van Meneer Krijtje. Deze zullen verschijnen op de website van Cabaret in Onderwijs en op enkele online onderwijsmagazines. Geabonneerden zullen de cartoons automatisch toegestuurd krijgen.

Op de dagen 6, 7 en 8 maart zal de website in stakingsmodus staan en is het niet mogelijk om de organisatie te bereiken voor reguliere diensten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*