Voorganger wordt seksuoloog

PERSBERICHT
Utrecht 09 februari 2012

Voorganger wordt seksuoloog

Van zondags voorgaan in de kerk naar seksuologische hulpverlening. Die stap maakte Marc Angenent na 20 jaar voorgangerschap in een evangelische gemeente. Zijn ‘nieuwe weg’ is nu ‘de weg van de positieve seks.
In Utrecht is hij als De Passiecoach Utrecht begonnen met een praktijk voor seksuologische hulpverlening speciaal voor christenen. Waarom voor christenen? Angenent zegt: ‘Je kunt het spanningsveld van christenen op seksueel terrein uitdrukken met de anekdote: “God heeft het lichaam gemaakt maar de duivel heeft de genitaliën eraan geplakt”. Er blijft een negatieve waas hangen over de seksualiteit en met name de kant van het genot blijft verdacht’.

Genieten
‘Seks is een geschenk van God, dus we mogen er ten volle van genieten’ stelt Angenent. Als De Passiecoach Utrecht verleent hij niet alleen algemene seksuologische hulp maar heeft hij ook workshops ontwikkeld om mensen te helpen een positief, kwalitatief en creatief seksueel leven op te bouwen. ‘Net zoals we op andere terreinen in ons leven ons verdiepen en ontwikkelen zou dat met het seksuele leven ook moeten’ geeft De Passiecoach Utrecht aan.

Geloof
Met name christenen komen in een spagaat. Vaak willen en kunnen ze genieten van seks maar even vaak komen ze in spanning of hun wensen en fantasieën wel door de Bijbelse beugel kunnen. Genot is te lang gepredikt als niet Bijbels terwijl genot een deel is van de seksuele beleving die God aan mensen heeft gegeven. Veel christenen hebben een onbevredigend seksueel leven omdat er nauwelijks een positief kader is waarbinnen ze vrij en zonder schroom persoonlijk kunnen praten over hun eigen seksuele verlangens, prikkels, normen en waarden en emoties.

Praktijk
Voor persoonlijke seksuologische hulpverlening kan men terecht op de site www.depassiecoach-utrecht.nl en voor aanvragen voor workshops of lezingen kan men terecht op de website www.time-to-talk.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*