Drukke tijden voor autoschadeherstelbedrijven

Op jaarbasis komt het ruim 30.000 keer voor: Een geparkeerde auto raakt beschadigd zonder dat er een briefje achter wordt gelaten. Dit soort schades valt bij de meerderheid van de verzekerden buiten de verzekeringspolis, omdat de ‘dader’ onbekend is. Door technologische ontwikkelingen kunnen dergelijke schades gelukkig vaak snel en goedkoop worden hersteld.

Technologie

Waar vroeger de reparatie van blikschade bij auto’s een tijdrovend en kostbaar proces was, heeft de technologie hierin grote sprongen gemaakt. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld vaak mogelijk om blikschade uit deuken zonder te hoeven spuiten. Wanneer het een deuk betreft waarbij de lak niet ‘gebroken’ is, is het tegenwoordig heel goed mogelijk om uw auto uit te laten deuken zonder dat deze opnieuw gespoten dient te worden. Dit scheelt niet alleen tijd en geld, maar zorgt ook dat de waarde van uw auto beter op peil blijft.

Spuiten

Wanneer de schade zo ernstig is dat uitdeuken zonder spuiten niet mogelijk is, zal de auto geheel of gedeeltelijk overgespoten moeten worden. Belangrijk voor de levensduur van de lak is de omgeving waarin deze auto gespoten wordt. Een professionele spuitcabine is eigenlijk het enige wat hierin kan voorzien. De twee belangrijkste eigenschappen waarover een spuitcabine beschikt en een geïmproviseerde cabine niet, zijn de temperatuur en de kwaliteit van de lucht. Belangrijk is dat de temperatuur constant blijft en dat de lucht 100% stofvrij is. Beide zullen de kwaliteit van het spuitwerk ten goede komen, waardoor de gerepareerde plek niet op zal vallen en waardevermindering van uw auto uitblijft.

Autoschadeherstelbedrijven

Voor het waardebehoud van uw auto is het belangrijk om de schade aan uw auto door een professional te laten herstellen. Deze bedrijven beschikken niet alleen over alle benodigde kennis en ervaring, maar tevens over de juiste benodigdheden zoals een spuitcabine en een spuitinstallatie. Websites als 0800 Autoschade geven een duidelijk overzicht van autoschadeherstelbedrijven per regio, zodat u zonder kopzorgen uw auto naar een professioneel en erkend herstelbedrijf brengt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*