Particuliere beleggers verliezen structureel

Uit recent onderzoek is gebleken dat 80% van de mannelijke particuliere beleggers structureel geld verliest. Het blijkt dat de grootste boosdoener een slechte voorbereiding is. Onervaren beleggers begin te snel op de beurs te speculeren, nemen te grote risico’s en hebben geen idee van de kosten per transactie.

Leren beleggen

Daarom is het belangrijk om te leren beleggen voordat een belegger met z’n eigen kapitaal de beurs opgaat. Dat hoeft tegenwoordig niet meer met een cursus beleggen. Bij de meeste online brokers is het nu mogelijk om met een gratis beurssimulator te leren beleggen. U kunt dus gratis ervaring op doen met een beurssimulator dat gebruikt maakt van de meest actuele koersen. De ervaring die u opdoet verschilt niets van beleggen met echt geld, echter met een beurssimulator loopt u niet het risico om zelf geld te verliezen.

Online Brokers

Er zijn verschillende online brokers die gratis beurssimulators aanbieden. Plus500 is zo’n online broker die zijn webtrader gratis aanbied aan beginnende beleggers. Deze webtrader gebruikt u ook met een live account. De ervaring die u opdoet met virtueel geld kunt u dus direct gebruiken voor het beleggen met uw eigen geld. U kunt op verschillende sites lezen over Plus500 ervaringen. Het is een ervaren broker die is gespecialiseerd in CFD’s. Dat zijn populaire beleggingsproducten die op korte termijn een hoog rendement kunnen opleveren. Zorg dat u niet hoort tot de grote groep beleggers die structureel geld verliezen maar probeer eerst zelf te beleggen met een gratis beurssimulator.