Vertaling Engels Nederlands via software

,

Onderzoekers bij een grote software gigant zijn bezig met het ontwikkelen van een speciale technisch vertaalbureau. Dit zogenaamde “technische vertaalbureau” is een speciaal ontwikkelde software applicatie waarbij een vertaling Nederlands Engels of een vertaling Engels Nederlands met behoud van stem kan plaatsvinden. De software neemt de stem op, herkent het en vertaalt het naar een andere taal. Deze software zou onder andere gebruikt kunnen worden om taal lessen of cursussen af te stemmen op de persoon. Ook reizigers in vreemde landen zouden dit als handig hulpmiddel kunnen gebruiken.

Het systeem heeft wel een training nodig voordat het in staat is om zijn werk goed te doen. Door het systeem te trainen kan het opgenomen tekst goed vertalen en uit laten spreken in de stem van de persoon waarmee het getraind is.

Een specialist die meewerkt aan deze oplossing geeft aan dat het kunnen produceren van de vertaalde teksten in het stemgeluid van dezelfde gebruiker een belangrijke functie is. Het geeft de gebruikers namelijk meer vertrouwen en is betekenisvoller.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*