Houtpellets. Olie van de toekomst

Houtpellets zijn kleine korretjes geperst hout die in zakken van 10 tot 15 kilogram worden verkocht. Houtpellets worden voornamelijk gebruikt in pelletkachel installaties. Speciale kachels die op basis van deze houtkorrels uw huis of andere ruimte kunnen verwarming.

Houtpellets en pelletkachels zijn nog redelijk onbekend maar zullen in de toekomst een steeds breder publiek krijgen omdat de gasprijzen altijd zullen blijven stijgen. Houtpellets zijn er in verschillende soorten en maten en hebben allemaal weer verschillende brand/askenmerken. Op basis van deze kenmerken zijn er certificeringen gemaakt. Zo kan je een zak pellets kopen met ENplus-A3 tot ENplus-A1 certificering. Sommige hebben zelfs geen certificering.

Houtpellets in combinatie met een pelletkachel kunnen tot wel 2 keer zo goedkoop zijn als stoken op aardgas. Pelletkachels kunnen stand-alone systemen zijn maar kunnen ook in combinatie met CV-aansluiting uw bestaande radiatoren verwarmen. Lees hier meer over de zogeheten CV-pelletkachel.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*