Achterstallig onderhoud levert gevaarlijke situaties op!

Terwijl de overheid er maanden over doet om vast te stellen waarop zij wil bezuinigen, blijkt uit onderzoek dat de Nederlandse consument hier minder moeite mee heeft. Waar consumenten op de kleintjes moeten letten wordt steeds vaker bezuinigd op onderhoud. Dit kan echter in bepaalde gevallen gevaarlijke situaties opleveren.

Onderhoud aan de auto

Brancheorganisatie BOVAG en marktleider Kwik-Fit merken dat kostenbesparing de voornaamste reden is om reparaties uit te stellen. Kwik-Fit, met een klantenbestand van 900.000 automobilisten, onderschrijft dat de animo voor reparaties sinds de crisis is teruggelopen. Naast een volledige onderhoudsbeurt wordt tegenwoordig enkel nog de hoogst noodzakelijke reparatie uitgevoerd. De minder noodzakelijke reparaties worden uitgesteld. In veel situaties resulteert dit op termijn in grotere problemen en hogere kostenposten wanneer de niet gerepareerde mankementen verslechteren, of erger, wanneer de auto er volledig mee stopt.

Onderhoud binnenshuis

Naast bezuinigen op onderhoud aan de auto, wordt door consumenten tegenwoordig ook steeds vaker bezuinigd op periodiek onderhoud van een belangrijk toestel in de woning: de CV-ketel. Woningbezitters nemen hiermee grote risico’s; het uitstellen van onderhoud aan de CV-ketel kan zeer ernstige situaties tot gevolg hebben! Jaarlijks sterven er in Nederland gemiddeld acht personen aan koolmonoxidevergiftiging. Ook worden er gemiddeld ook 130 mensen in het ziekenhuis opgenomen met koolmonoxidevergiftiging. Vele honderden belanden bij de eerste hulp. De belangrijkste oorzaak van dit onzichtbare gevaar is een slecht geïnstalleerde of onderhouden CV-ketel. Zolang consumenten blijven afzien van onderhoud aan de CV-installatie, zullen deze aantallen blijven toenemen.

Organisatie Consument en Veiligheid adviseert daarom ook om zeker niet te bezuinigen op onderhoud aan uw verwarmingsketel. Sluit hiervoor een onderhoudscontract af bij een professionele CV-specialist.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*