Daling in vraag naar personeel in technieksector

Maasbommel, 19 april 2012 – Het aantal vacatures in de sector Industrie en Techniek is in het eerste kwartaal van 2012 gedaald. De daling bedraagt 14,5% ten opzichte van het aantal vacatures in het eerste kwartaal van 2011. Een opvallende trend gezien het feit dat het aantal vacatures in deze sector in 2011 nog sterk steeg ten opzichte van het aantal vacatures in 2010. De totale stijging in 2011 bedroeg ruim 40%. Dit blijkt uit een analyse van de vacatures in 2alljobs, de portal voor alle actuele banen in Nederland.

Het is opvallend dat vooral het aantal vacatures voor productiemedewerker afgenomen is, dit aantal is met bijna 19% gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011. Terwijl deze functie in het jaar 2011 nog een sterk groeipercentage liet zien (18,5%). Toch zijn er ook functies waarin het aantal vacatures in het afgelopen kwartaal nog wel steeg. Zo groeide het aantal vacatures voor reparatie- en onderhoudsmonteur met 19,5% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011. Ook het aantal vacatures voor technisch werkvoorbereider steeg licht; 1,5% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011.

De vacatures in de sector Industrie en Techniek zijn te vinden op 2alljobs.

———————–

Over 2alljobs
2alljobs biedt een alles-in-een oplossing, die helpt bij het vinden van een nieuwe baan. Werkzoekenden krijgen automatisch de beste vacatures aangeleverd, uit het vrijwel complete aanbod van actuele banen in Nederland. Ze kunnen onder meer een voorkeur voor functie, branche, reisafstand of salaris vastleggen. 2alljobs zorgt daarbij voor een juiste match van kandidaten met werkgevers, op basis van werkervaring, opleidingen en vaardigheden. Andere voordelen: met 2alljobs kan heel eenvoudig, per sollicitatie, een cv op maat worden samengesteld of een referentie worden aangevraagd. Zie 2alljobs.

2alljobs is een idee van Sensa Nova, aanbieder van slimme, gebruiksvriendelijke, veilige en schaalbare internetoplossingen op het gebied van HRM, contact management en location based services.

Meer informatie
Marcommit PR
Marianne van Barneveld
T 035 – 582 2730
E 2alljobs@marcommit.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*