Dementie of hersenbloeding: wie regelt alles?

Stel u bent dement, raakt in coma of krijgt een hersenbloeding. Wie kan/mag dan uw zaken regelen? Indien u dan niets heeft geregeld en er moet bijvoorbeeld een huis worden verkocht of geld worden geleend, dan moet u dit regelen met een onderbewindstelling van de goederen via de kantonrechter, met alle formaliteiten van dien. Eenvoudiger is het om dit te regelen middels een levenstestament.

Het levenstestament is een notariële akte waarin u onder andere volmacht verleent aan uw partner of kinderen om in voorkomende gevallen alle zakelijke belangen te regelen. U hoeft dan niet naar de kantonrechter en als iets geregeld moet worden maakt u gewoon gebruik van het levenstestament waarin alle bevoegdheden van de gevolmachtigde staan vermeld. Dit is eenvoudig en gemakkelijk

Ook kunt u in het levenstestament wensen kenbaar maken van meer persoonlijke aard, bijvoorbeeld omtrent uw medische behandeling. Als u iets is overkomen, bestaat er dan nog uitzicht op een menswaardige levensstaat? Moet er levensverlengende technieken worden toegepast? Waar ligt voor u de grens? Kortom, regel de zaken voor het te laat is. Wij kunnen u daarbij behulpzaam zijn.

U bent welkom op ons gratis spreekuur in Boxmeer: iedere maandag van 17.00 uur tot 18.30 uur, u gelieve hiervoor telefonisch een afspraak te maken of op ons gratis spreekuur in Gemeentehuis Sint Anthonis: iedere 1e en 3e maandag van de maand van 17.00 uur tot 18.30 uur; zonder afspraak.

Mr. Dré Teeuwen – Notariskantoor Teeuwen te Boxmeer is een onderdeel van Maasvallei wonen: het portaal voor bouw en verbouw

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*