Rioolverstopping? Los het zelf op!

, , ,

Een verstopping is erg vervelend en om ergere problemen te voorkomen is een snelle reparatie de beste oplossing. Probeer allereerst om de precieze locatie van de rioolverstopping op te sporen. Dit doet u door het ontstoppingsstuk op te graven, deze ligt ongeveer op een halve meter vanaf uw perceelsgrens met de gemeente. Voor de exacte locatie kunt u bij uw gemeente terecht.

Het is belangrijk om het ontstoppingsstuk op te graven. Waarom? Dit rioolonderdeel is van belang omdat u hieraan kunt zien waar het probleem zich precies bevindt. Staat er water in, dan ligt de verstopping bij de gemeente en dient u hiervoor contact op te nemen. Mocht het ontstoppingsstuk droog staan, dan betekent dit dat de rioolverstopping in of rondom uw huis gevestigd is.

Materiaalgebruik bij een verstopping

Een rioolverstopping is niet altijd snel te vinden als je niet het juiste opsporingsmateriaal voor handen hebt. Een professional op dit gebied biedt daarvoor de oplossing. Een ontstoppingsbedrijf beschikt altijd over het juiste materiaal, of het nu om een kleine of grote rioolverstopping gaat. Stankoverlast is een lastig te traceren probleem. Meestal gaat het om een lek dat met het blote oog niet te zien is, maar rioolexperts hebben de juiste technieken om dit voor u op te sporen en te verhelpen.

Voorkomen is beter dan genezen

Om een verstopping te voorkomen kunt u maatregelen nemen voor een goede preventie. Met de nieuwste technieken is het mogelijk om bijvoorbeeld met een camera het riool te inspecteren en eventuele toekomstige knelpunten aan te geven en te vernieuwen. Bovendien is het onverstandig om uw toilet te gebruiken als afvalbak; gooi dus niet zomaar alles in uw riool en voorkom daarmee een rioolverstopping.

Is uw riool is verstopt, maar heeft u zelf niet de expertise om dit te verhelpen? Zoekt u een vakman die uw verstopping kan oplossen? Via het landelijke netwerk 0800 Riolering vindt u snel een expert bij u in de buurt. U belt en u wordt meteen doorgeschakeld naar een rioolbedrijf in uw regio. Uw verstopping wordt vervolgens zo snel mogelijk verholpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*