Boxmeers Tapijthuis – Ondernemer van de week

,

40 jaar geleden begonnen familie Guntlisbergen en familie van de Velden samen een verkooppunt van tapijt in Boxmeer. “op dezelfde plek waar we nog steeds gevestigd zijn”, vertellen de broers Sjaphanto en Herbert Gundisbergen, “echter was de winkel destijds een heel stuk kleiner.”

Sjaphanto en Herbert Guntlisbergen waren als jonge jongens al betrokken bij de zaak van hun ouders. “Toen vader ziek werd en moeder overleed waren we slechts 21 en 19 jaar. Ondanks dat we zo jong waren, besloten we met Boxmeers Tapijthuis verder te gaan.”
Nu, 25 jaar later, vertellen de Boxmeerse broers dat hun leeftijd misschien wel een voordeel is geweest. “Als je jong bent, zie je nog geen valkuilen en stap je vaak onbevangen ergens in.”
Ook was het ondernemen in die tijd nog niet zo complex als tegenwoordig. “In regel- en wetgeving is veel veranderd, bijvoorbeeld in de werkomstandigheden van stoffeerders.” Toch denken Sjaphanto en Herbert nooit in problemen. “Vooral in deze lastige tijd is het belangrijk om positief te blijven en te denken in kansen en mogelijkheden.”
Die positieve instelling heeft er mede voor gezorgd dat Boxmeers Tapijthuis al vier decennia succesvol is. “In al die jaren is er natuurlijk wel veel veranderd. Het begon destijds met het verkopen en stofferen van enkel tapijt, maar tegenwoordig hebben we een compleet assortiment op het gebied van tapijt, vlakke vloeren, gordijnen, behang, zonwering, verf, shutters, horren en karpetten.”
De kracht van Boxmeers Tapijthuis is dat zij op hun vakgebied het complete plaatje kunnen verzorgen. “Niet alleen voor particulieren, ook projectmatig voor bedrijven zoals de inrichting van kantoren.” Vloer-, wand- en raambekleding is verkrijgbaar van eenvoudig tot exclusief. “Dat we een speciaalzaak zijn, betekent niet automatisch dat we duur zijn. We hebben ook een ruime keuze in de gemiddelde aanvangsklasse.”
Boxmeers Tapijthuis kan het assortiment scherp prijzen omdat het bedrijf is aangesloten bij de Binnenhuisadviseurs, een inkooporganisatie op het gebied van woninginrichting. “We zijn een zelfstandige onderneming, maar kopen wel met 50 anderen gezamenlijk in. Onze klanten profiteren van dit inkoopvoordeel.”

 

Boxmeers Tapijthuis
Sint Anthonisweg 6
Boxmeer

http://www.boxmeerstapijthuis.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*