De mooiste duurzame vloeren zijn van bamboe

Bamboe parket is in opmars. En dat is niet zo vreemd. Met de huidige stand van zaken met betrekking tot het milieu en de ontbossing, zijn houten vloeren nog steeds prachtig, maar geen duurzame keuze. Bamboe parket is tegenwoordig op het oog niet meer te onderscheiden van een houten vloer, bamboe is goedkoper dan hout én natuurlijk een heel stuk vriendelijker voor het milieu.

Mooie vloer
Bamboe XL maakt duurzaam parket door bamboe vezels eerst uit elkaar te trekken en vervolgens onder zeer hoge druk weer in elkaar te persen. Hierdoor ontstaat een parket vloer die eruit ziet als echt hout en twee keer de hardheid heeft van een eikenhouten vloer. Zoekt u dus een mooie vloer, met de uiterlijke kenmerken van een houten vloer maar zonder nadelige gevolgen op het milieu, kies dan voor een bamboe parket vloer. U bent met een bamboe vloer bovendien goedkoper uit dan met een houten vloer.

Duurzame vloer
Bamboe is een grassoort dat bekend staat om zijn razendsnelle groei. Bamboe kan om de vier of vijf jaar worden geoogst, in tegenstelling tot hout dat vaak tientallen jaren moet groeien. Voor de productie van bamboe parket wordt alleen duurzaam bamboe gebruikt en hoeven dus geen bossen te worden gekapt. Andere voordelen van bamboe parket zijn:
–    de uiterlijke overeenkomsten met een houten vloer;
–    de hardheid van bamboe parket; minstens twee maal die van eiken hout;
–    de lange levensduur;
–    de aantrekkelijke prijs: bamboe is goedkoper dan hout.

Dealers bamboe vloeren
Op onze website kunt u foto’s van bamboe parket vloeren bekijken en veel informatie vinden. Voor vragen kunt u bellen naar 020-493 23 23 of het contactformulier invullen.