Keurmerken voor Slotenmakers

,

Waar tegenwoordig de keurmerken u speekwoordelijk om de oren vliegen, is het belangrijk om de belangrijkste keurmerken uit de erkende slotenmakers branche op een rij te zetten. Welke keurmerken vertegenwoordigen daadwerkelijk waarde voor slotenmakers en waar staan deze keurmerken voor?

KOMO

Omdat de bouwsector één van de meest belangrijke sectoren is in Nederland is het vanzelfsprekend dat deze een eigen keurmerk heeft. Het collectieve KOMO-keurmerk staat voor onbetwiste kwaliteit van producten, processen, systemen en dienstverlening binnen de bouwsector. De onafhankelijke stichting KOMO waarborgt de toegevoegde waarde van het KOMO-keurmerk en zorgt dat dit keurmerk hét keurmerk blijft voor de gehele professionele bouwketen.

SKG

Waar het KOMO-keurmerk staat voor kwaliteit van de algehele bouwsector, zijn er ook specifiekere keurmerken voor slotenmakers. Aan het Stichting Kwaliteitscentrum Gevelbouw keurmerk (SKG) herkent u goed hang- en sluitwerk. Dit onafhankelijke instituut keurt beveiligingsproducten en deelt ze in drie categorieën in, naar mate van inbraakwering:

– Risicoklasse 1: 3 minuten vertraging
– Risicoklasse 2: 5 minuten vertraging
– Risicoklasse 3: 10 minuten vertraging

Dit keurmerk geeft dus een goede indicatie aan de kwaliteit en eigenschappen van het hang- en sluitwerk. Dit keurmerk wordt tevens gebruikt voor het PKVW- keurmerk.

PKVW

Om in aanmerking te komen voor dit Politiekeurmerk Veilig Wonen, PKVW, dient de beveiliging minimaal aan SKG risicoklasse 1 te voldoen. De certificeringregeling Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk dat bijdraagt aan de sociale veiligheid in en rond woningen en wooncomplexen.

Woningen met het keurmerk lopen gemiddeld 90% minder kans op een geslaagde inbraak! Het keurmerk heeft dus een preventieve werking waarbij het naast het afschrikken van inbrekers ook bewoners zelf taken geeft om de inbraakgevoeligheid te verlagen. Denk hierbij aan het plaatsen van voorzieningen als begroeiing en voldoende verlichting.

Hoe onderscheiden we kwaliteit?

Het is belangrijk om u niet blind te staren op bedrijven die alle drie de bovenstaande keurmerken bezitten. Wanneer een bedrijf één of meerdere keurmerken heeft, weet u dat u met een professionele onderneming te maken heeft. Deze slotenmakers kunt u toevertrouwen om uw woning te voorzien van een kwalitatief paar sloten en de inbraakgevoeligheid van uw woning te verlagen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*