Koninklijke onderscheidingen voor medewerkers en vrijwilliger Kentalis

Paul en Greet Kool zijn tijdens de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Het echtpaar is gezinsouder in het Kentalis gezinshuis in Middenbeemster. Ook vrijwilliger Wil Beuvink kreeg dezelfde onderscheiding opgespeld in Sint-Michielsgestel.

Afgelopen vrijdag 27 april kreeg het echtpaar Kool uit handen van burgemeester H.N.G. Brinkman van Middenbeemster de onderscheiding vanwege hun bijzondere verdiensten voor de maatschappij. Zij verrichten allerhande vrijwilligerswerk. Paul Kool is ruim 30 jaar actief en Greet Kool-Bon is ruim 20 jaar actief als vrijwilliger op zowel bestuurlijk als sociaal gebied. Deze activiteiten hangen veelal samen met hun functie van gezinshuisouder voor dove en slechthorende kinderen bij Kentalis.

Paul en Greet Kool, beiden doof, zijn al vijftien jaar pleegouders waarvan dertien in het Kentalis gezinshuis in Middenbeemster. Momenteel hebben ze zes pleegkinderen. “Pleegzorg, elk kind heeft recht op een volwassene die voor hem opkomt. Voor ons is een kind letterlijk en figuurlijk zien groeien, de bevesting van waar we voor bezig zijn.”

Het echtpaar was erg verrast door de onderscheiding. “Ons was verteld dat we een weekendje weg zouden gaan met kinderen en kleinkinderen. Toen deze hier waren, kwam plots de touringcar met de burgemeester erin voorrijden om ons op te halen voor de rit naar de plek waar de onderscheidingen werden uitgereikt, het Heerenhuis in Middenbeemster”, vertelt het stel. “Een ontzettend leuke verrassing en een mooie erkenning van ons werk.”

Dovengemeenschap

Wil Beuvink (68) zet zich al sinds 1974 in voor de dovengemeenschap. Hij was lid van de Ouderraad van het Instituut voor Doven, later Viataal en weer later Koninklijke Kentalis (1974-1988) en tweede secretaris van de Nederlandse Federatie van Ouders van Dove Kinderen (FODOK). Sinds 2005 is hij vrijwilliger bij Kentalis en zet zich vooral in voor de oudere bewoners van de afdeling Martha in Sint Michielsgestel. Dit doet hij naast zijn overige vrijwilligersactiviteiten. Beuvink kreeg zijn onderscheiding op het gemeentehuis van Sint-Michielsgestel.

 

 

 

 

Kentalis in het kort

Kentalis (www.kentalis.nl) is een landelijke organisatie die al 220 jaar gespecialiseerd is in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren. Onze medewerkers bieden klanten toegang tot alle actuele mogelijkheden van taal en communicatie. Door kennis en expertise te ontwikkelen, toe te passen en te delen willen wij de kwaliteit van onze dienstverlening duurzaam verbeteren. Met hart, oog en oor voor de ander. En vooral: in goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*