Matcha Thee bevordert Mediteren

, , ,

Matcha Thee, Groene TheeMatcha Thee – De Ultieme Groene Thee

De voordelen van Matcha Thee, de beste vorm van groene thee, zoals het hoge gehalte aan antioxidanten en het positieve effect op afvallen zijn bij de meeste mensen wel bekend. Deze antioxidanten kunnen een positieve rol spelen met betrekking tot het immuunsysteem.

Naast deze voordelen staat matcha thee, de ultieme groene thee, ook bekend als doeltreffend middel in het voorkomen van kanker. Chlorofyl, een van de fundamentele stofjes in matcha thee, helpt het lichaam om schadelijke stoffen uit het lichaam te ontgiften en helpt zodoende de ontwikkeling van kanker in het lichaam te voorkomen.

Matcha Thee verbeterd de stemming

Een van de minder bekende, maar niet minder belangrijke voordelen van matcha thee, is dat het de stemming, oftewel de gemoedstoestand kan verbeteren.
Het aminozuur L-theanine, overvloedig aanwezig in matcha thee, is een aminozuur dat een een ontspannen effect heeft op de geest. Daarom merken degenen die matcha thee regelmatig drinken dat zij meer ontspannen en rustig zijn en zich duidelijk beter voelen.

Matcha thee bevat ook een klein beetje cafeine, maar in combinatie met het aminozuur L-theanine, bevordert het drinken van deze ultieme groene thee ook de alertheid en focus.

Matcha Thee voor Meditatie

Waarschijnlijk een onbekend voordeel van Matcha Thee, maar het drinken van deze Groene Thee wordt door veel mensen gebruikt om beter en sneller goed te kunnen mediteren. Eigenlijk is dit een van de oudste toepassingen van Matcha Thee. In de Japanse cultuur wordt sinds mensenheugenis Matcha Thee gedronken om het mediteren te bevorderen.  De stofjes aanwezig in Matcha Thee verlagen de hersenfrequentie waardoor de geest gekalmeerd wordt. De hersenen bereiken hierdoor sneller de zogenaamde alfa frequenties die essentieel zijn om contact te maken met je onderbewuste.

Ook al ben je niet op zoek om beter te mediteren, het drinken van Matcha Thee kan je gemoedstoestand aanzienlijk verbeteren als je teveel gestrest bent of geen rust kan vinden in je hoofd.

Get the Quality You Deserve – Matcha Extract van Goshy Nutrition™

Met het oog op de voordelen van deze ultieme groene thee, is het wel van belang dat de kwaliteit van Matcha Thee optimaal is. Veel fabrikanten verkopen groene thee poeder als Matcha Thee

De Matcha Thee van Goshy Nutrition™ is een kwalitatief hoogwaardig product dat op de juiste manier geproduceerd is.

Matcha Thee van Goshy Nutrition™ kan je hier online bestellen!

Referenties Matcha Thee / Groene Thee
  • Juneja, LR, Chu, DC, Okubo, T, Nagato, Y, & Yokogoshi, H. (1999). L-Theanine
    – a unique amino acid of green tea and its relaxation effect in humans.
    Trends in Food Science & Technology, 10(2), 199-204.
  • Kimura K, Ozeki M, Juneja LR, Ohira H (January 2007). “L-Theanine reduces psychological and physiological stress responses”. Biol Psychol 74 (1): 39–45.doi:10.1016/j.biopsycho.2006.06.006. PMID 16930802.
  • N. H. Woodward, Teas of the World (1980), as cited in D. A. Balentine, M. E.
    Harbowy, H. N. Graham, Tea: The Plant and Its Manufacture; Chemistry and
    Consumption of the Beverage in Caffeine ed G. Spiller (1998)
  • http://www.matchasource.com/matcha-tea-health-benefits-s/14.htm
  • Mason R. 200 mg of Zen; L-theanine boosts alpha waves, promotes alert relaxation. Alternative & Complementary Therapies 2001,April; 7:91-9
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*