Nieuwe edelmetaalhandel gaat concurrentie aan met Europese aanbieders

ROTTERDAM, 5 mei 2012 – Edelmetaalhandel Solidor gaat met haar nieuwe website op www.solidor.com de concurrentie aan met alle Europese aanbieders van edelmetalen. De afgelopen tien jaar is het aantal aanbieders van edelmetalen gigantisch gegroeid. Evenals de prijs van goud, die in dezelfde periode met bijna 300% is gestegen. Solidor verwacht met haar innovatieve Pro Dashboard en website in de meest gesproken Europese talen in korte tijd een groot marktaandeel te veroveren.

Tijd voor iets nieuws

In Nederland alleen al zijn er in het afgelopen jaar zeven nieuwe webshops voor edelmetalen bijgekomen”, aldus Dirk-Jan Bok, commercieel directeur van Solidor. “Het valt op dat deze weinig innovatief zijn en de mogelijkheden van internet niet ten volste benutten. Solidor speelt hierop in met live koersen en prijzen, real-time voorraadstatus en snelle levertijden. En ons unieke Pro Dashboard – gratis voor alle Solidor-klanten – biedt in één oogopslag inzicht in de actuele waarde van voorgaande orders. Klanten kunnen deze desgewenst zelf toevoegen, zodat zij hun volledige portfolio online kunnen monitoren”.

Levering in heel Europa

In Nederland en Duitsland is de edelmetalenmarkt in korte tijd sterk geprofessionaliseerd. De rest van Europa schaart zich minder gelukkig. Er zijn nog altijd Europese webshops zonder beveiligde verbinding. “In Nederland zou dit absoluut ondenkbaar zijn”, stelt Dirk-Jan. “Solidor doet er dan ook alles aan om de privacy van haar klanten te beschermen. Ook op het gebied van prijs en levertijd zijn er nog veel kansen in de edelmetaalmarkt. Onze gemiddelde levertijd is slechts drie dagen, terwjil ons prijsniveau lager ligt dan dat van Europese concurrenten. Wij verwachten dan ook met onze focus op privacy, prijs en levertijd in korte tijd een aanzienlijk marktaandeel te veroveren.”

Over Solidor

Solidor is een nieuwe speler op de Europese edelmetaalmarkt. De website in vier verschillende talen heeft als doel aan iedere Europeaan een laagdrempelig platform te bieden voor het aanschaffen van goud en zilver. Daarnaast geeft het Pro Dashboard klanten inzicht in het rendement op voorgaande orders. De webshop van Solidor is de eerste in Europa met een 256-bits SSL Extended Validation+ certificaat. Bescherming van persoonsgegevens, lage prijzen en snelle levering staan bij Solidor centraal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*