Opgelicht door een loodgieter?

, ,

Misschien klinkt het voor u onbekend, maar dit is iets wat veel voorkomt. Personen die zich voordoen als een pakketbezorger, meteropnemer, loodgieter, thuiszorgmedewerker en zelfs als politieagent. Is dit u al eens overkomen? In dit artikel staan tips over hoe u dit kunt voorkomen.

Voorlichtingsbijeenkomsten over oplichting

In Amsterdam is het zelfs al zo erg gesteld dat er speciale bijeenkomsten zijn van de politie om dit soort oplichting tegen te gaan. In deze bijeenkomsten geven ze tips om te voorkomen dat u aan de deur wordt opgelicht. Er wordt bijvoorbeeld advies gegeven over extra beveiliging door middel van een “kierstandhouder” en daarnaast bieden ze een interactief programma waarbij ze situaties naspelen met acteurs.

Voorkom oplichting door een loodgieter

Informeer bij uw politie of er voorlichtingen zijn over oplichting aan de deur. Wellicht kunnen zij u hierover informatie verstrekken of erover nadenken om dit op te pakken, net als in Amsterdam. Daarnaast is het verstandig om uw woning te beveiligen door middel van een kierstandhouder, zoals hierboven is genoemd. Deze kunt u makkelijk verkrijgen in een doe-het-zelfzaak. Door dit toe te passen op uw ramen en deuren voorkomt u dat uw woning eenvoudig van buitenaf open gemaakt kan worden. U kunt zonder problemen uw raam op een kier zetten met een kierstandhouder.

Loodgieter gebeld?

Heeft u een loodgieter gebeld, maar twijfelt u of deze wel betrouwbaar is? Vraag in zo’n geval altijd of de persoon in kwestie zich kan legitimeren. Via ons landelijke netwerk van loodgieters bent u altijd verzekerd van een betrouwbare vakman in uw regio.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*