Steeds meer automobilisten kiezen voor LPG

,

Waar de benzineprijs de pan uit rijst is er een significante groei te zien in het aantal autogasgebruikers. Vorig jaar kwamen er bijna 12.000 nieuwe LPG rijders bij. Een stijging van 57% ten opzichte van het jaar 2010.

Wanneer rendabel?

Het rijden op LPG is gemiddeld al rendabel bij 8.000 kilometer per jaar. Ondanks dat er een hogere wegenbelasting hoger ligt bij een benzineauto, het verbruik zo’n 15% toeneemt en de installatie zelf ook niet gratis is, is het binnen relatief korte tijd terug te verdienen. Dit alles heeft te maken met het feit dat in de huidige situatie de prijs voor een liter LPG ruim €1,- lager ligt dan een liter benzine. Naast het feit dat het in de portemonnee scheelt draagt het ook bij aan een beter milieu. De uitstoot van schadelijke gas ligt gemiddeld veel lager dan bij benzinemotoren.

Waar installeren?

Het is belangrijk om een juiste installateur in te schakelen voor het inbouwen van een gasinstallatie. Geadviseerd wordt om goed op zoek te gaan naar een geschikt autobedrijf en bij dit bedrijf uitvoerig de mogelijkheden voor het inbouwen van uw gasinstallatie te bespreken. Wanneer u geïnvesteerd heeft in een gasinstallatie zult u daarna bij elke tankbeurt tevreden op uw bon kijken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*