Uitslagen Vital Skills, Nextreme “Battle of Styles” MMA evenement op 29 april 2012

,

Persbericht uitslagen Nextreme “Battle of Styles” 28 april 2012

Het door Vital Skills georganiseerde MMA Nextreme “Battle of Styles” bij Special Sports Amstelveen is voorbeeldig verlopen. De tot luxe fight arena omgetoverde sporthal, was tot de nok toe gevuld met vechtsportliefhebbers.

Het Vital Skills evenement bood spetterende gevechten vol spanning en emotie. Het eerste MMA gala in Amstelveen was ondanks een beperkt aantal partijen een groot succes. “Ik denk dat het niet beter had kunnen gaan en ben erg blij dat iedereen heeft genoten” verteld Marlon Bizzo. Het gevecht van de avond was toch wel die van Jaouad Ikan vs Michel Adelina die veel mensen op het puntje van hun stoel hebben gezet. Achteraf heeft Jaouad een mooie speech gegeven over Vital Skills en de positieve kant van vechtsport. “Ook iemand met een goede baan en een goede achtergrond kan deze sport doen. Ik zelf bijvoorbeeld, werk in het ziekenhuis als pathologisch analist’’ vertelde Jaouad. Het doel om MMA andere vechtsporten in een positief daglicht te zetten is gelukt en wij, van de organisatie, kijken alweer uit naar het volgende gala.

De uitslagen Grappling

Lucian van Ingen (winner op punten) vs Stephen Kastoryano (-82 kg)

Stephen Kastoryano (winner submission) vs Michel van der Jagt (-82 kg)

Niels Voskuijl (winner op punten) vs Lucian van Ingen (-85 kg)

De uitslagen MMA

David Huizink versloeg Ronnie Goulooze op beslissing.

De eerste MMA amateur partij voor beide personen. Deze match was een echte Battle of Styles, sinds Ronnie een ervaren kickbokser is en David liever naar de grond met ze tegenstander gaat. De 1ste ronde was spannend doordat David Ronnie’s rug had een aantal minuten waardoor de choke erg dichtbij was. Ronnie is er uiteindelijk uitgekomen en kwam sterk terug, maar niet sterk genoeg om de ronde te winnen. De 2e ronde was meer in het voordeel van Ronnie, doordat hij bijna de hele ronde in David’s guard heeft gelegen. Dit was alleen niet genoeg om de partij te winnen en dus is de winnaar David Huizink van het Vital Skills team.

Joshua Griffith versloeg Janno Kapritsias via submission (triangle choke)

Een erg mooie partij tussen twee grote (beide 1,92 meter) middelgewichten. Joshua komt van team Aqua, 1 van de grootste grappling gyms in Nederland, dus Janno wist dat hij het staand moest houden. Dit ging goed, tot het moment dat het naar de grond ging, waar Joshua overduidelijk de overmacht had. In de 1ste ronde werden er hier en daar wat klappen uitgedeeld, voordat het tot het eind van de ronde naar de grond ging. Janno is een paar keer goed weggekomen maar uiteindelijk lukte Joshua het om hem te klemmen in een triangle choke en Janno zo te laten aftikken.

Jaouad Ikan versloeg Michell Adelina op beslissing.

Deze partij was de partij van de avond, 15 minuten vol spanning. Jaouad werd vaak in een hoek gedrukt waardoor het soms leek dat hij het moeilijk had. Daarnaast lukte Michell het om een aantal keer de full mount op Jaouad te zetten. Soms zag het er niet goed uit voor Jaouad tot het moment dat hij uit een full mount kwam en het hele tij keerde door dominant te zijn over Michell. Jaouad heeft een razernij van stoten uitgedeeld waar elk ander persoon knock-out van zou gaan, maar Michell hield vol. Michell incasseerde alle klappen en bleef actief bezig. De hele partij ging heen en weer maar uiteindelijk was Jaouad van het Vital Skills team de meest dominante waardoor hij de winst pakte.

Melvin van Suijdam versloeg Marcin Kostrubiec via Submission (Teepee).

De hoofdpartij van de avond. Marcin komt uit de gym van Melvin Manhoef en hij heeft het Melvin moeilijk gemaakt. De hele partij was in het voordeel van Marcin. Melvin probeerde veel, maar werd steeds verhinderd. In de 1ste ronde lukte het Melvin wel een sterke guillotine te zetten maar die werd gestopt door de scheidsrechter omdat hij dacht dat Marcin out was. Dit was niet zo waardoor de partij doorging en de guillotine niet goed afgemaakt kon worden. Uiteindelijk lukte het Melvin van het Vital Skills team om hem toch in zijn spel te krijgen en zodoende te submitten via een Teepee.

Meer info info@vitalskills.eu en http://www.vitalskills.eu/index.html

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*