Weg met de te koop borden!

, ,

U herkent het vast wel. Straten vol met te koopborden. Zij domineren hier en daar het straatbeeld. Sommige makelaars lijken elkaar wel te willen aftroeven met die borden. Hoe meer, hoe beter. Maar hebben die borden nu wel zin?

Ik ben er van overtuigd dat de meeste borden geen enkele zin hebben. Er wordt geen woning meer door verkocht. Sterker nog, het versterkt eerder een negatief sentiment. Sommige straten zijn haast bezaait met te koopborden. Je zou haast denken dat er een “Familie Flodder” in de straat woont wat de woningen moeilijk verkoopbaar maakt. Ik adviseer mijn meeste opdrachtgevers in eerste instantie geen bord te plaatsen. Ja, dat leest u goed. Stom zult denken. Mijn naam als makelaar staat dan niet in de straat. Ja, dat klopt. Maar het gaat niet om mijn belang maar om uw belang. En een bord dat lang in de tuin staat, maakt vele woningen eerder tot een zogenaamd “leurobject”. Ik plaats liever een “verkocht” bord. Dat is goed voor het sentiment en de beste reclame. En neem maar van mij aan dat het ontbreken van een bord geen negatieve invloed heeft op de verkoop.

De makelaar met de meeste borden is zeker ook niet de makelaar die het meeste verkoopt. Wat dat betreft kunt u op www.funda.nl zien hoeveel een makelaar verkoopt door op de naam van het makelaarskantoor te klikken. U kunt dan zien wat hij te koop heeft, maar ook wat hij verkoopt. Handig om te weten toch?

NVM-makelaar Smedema is een onderdeel van Maasvallei Wonen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*