Weleens van manga of anime gehoord?

,

‘Het ontstaan van manga’

De 19e-eeuwse houtsnedenkunstenaar Katsushika Hokusai word gezien als een van voorlopers van de manga die we nu kennen. De kunstenaar Hokusai heeft in 1814 een boek gemaakt waar de manga tekeningen van nu zijn afgeleid. Het boek dat hij gemaakt heeft was er een met vele verschillende schetsen van mensen, dieren, planten en landschappen. Het tekeningen waren een beeld uit het dagelijks leven in Japan uit de 19de eeuw. Manga betekent iets als “onbeheerste of willekeurige kwaststreken” en verwijst naar de losse, vloeiende tekenstijl die Hokusai’s werk tot inspiratiebron voor impressionisten maakte.

Wat is Anime?

Anime zijn traditioneel met de hand getekende animaties , maar tegenwoordig is dat niet meer zo en word het merendeel geproduceerd via digitale animatietechnieken. Anime wordt gebruikt in onder andere: televisieseries, films, kleding, computerspellen en reclames.

‘De eerste anime’

Een van de eerste bekende Japanse animatie komt uit 1917 en in de jaren daarna volgden er steeds meer japanse tekenfilms. De karakteristieke stijl waar anime bekend mee is geworden is pas in de jaren ’60 van de vorige eeuw ontwikkeld, een goed voorbeeld hiervan is het werk van Osamu Tezuka, en kwam het pas in de jaren ’80 in opkomst buiten Japan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*