Accuraat afstanden meten met een Leica Disto afstandsmeter

,

In dit blogitem bespreken we wat voor functies een afstandsmeter heeft en waar u aan moet denken bij de keuze voor een bepaald type. Er zijn verschillende type afstandsmeters en elk type heeft weer andere eigenschappen en opties.

Bij afstandsmeters kunt u een onderscheid maken in sonische en laser afstandsmeters. Een sonische afstandsmeter is een simpele vervanging voor het meetlint. Deze afstandsmeter maakt gebruikt van geluidsgolven die terugkaatsen van het te meten object om de afstand te bepalen. Een laser afstandsmeter gebruikt  daarentegen een laser om een afstand te meten. U ziet een klein rood puntje verschijnen op het object wat u aan het meten bent en de afstand verschijnt op een klein schermpje. Deze meters kunnen ook op muren en vloeren geplaatst worden om gemakkelijk afstanden tot andere muren en plafonds te meten. Een laser afstandsmeter is veel accurater dan de sonische afstandsmeter.

Laser afstandsmeters van Leica Disto

De laser afstandsmeters van Leica Disto maken gebruik van de nieuwste laser-technologie om afstanden tot 200 meter op te meten. De Leica Disto laser afstandsmeter heeft een nauwkeurigheid van ± 1mm. De laserpunt laat u precies zien waar u meet. Er zijn verschillende type laser afstandsmeters en voor u aan een klus begint moet u dan ook goed nadenken welk type afstandsmeter het beste voor de klus geschikt is. Je hebt kleine laser afstandsmeters die speciaal ontwikkeld zijn voor metingen binnenshuis. U kunt hiermee snel en nauwkeurig de oppervlakte van een ruimte meten. Deze afstandsmeters hebben een bereik van ca. 60 meter. De uitgebreidere versie hiervan is de Leica Disto D2. Ook dit is een compact en lichtgewicht model die u gemakkelijk mee kan nemen in uw borstzak. Dit type afstandsmeter heeft een bereik van ca. 80 meter.

Meer geavanceerd is de Leica Disto x310 laser afstandsmeter. Dit type is uitermate geschikt voor als u hoogtemetingen moet doen. Dankzij de geïntegreerde hellingmeter kan de meter indirecte afstanden en hoogten meten met absolute precisie. De behuizing en het toetsenbord hiervan zijn volledig water- en stofdicht. Schoonmaken onder stromend water is geen probleem. De laser afstandsmeter Leica Disto D3a BT werkt met bluetooth en Smart Horizontal Mode technologie. Met de geïntegreerde bluetooth technologie kunnen de meetresultaten draadloos worden overgezet naar pocket PDA’s of PC’s en kunt u dit gemakkelijk verwerken in programma’s zoals Excel, Word, AutoCAD en andere programma’s.

De Leica Disto D8

Een geavanceerde model is de Leica Disto D8. Deze laser afstandsmeter beschikt over een groot aantal eigenschappen om meten gemakkelijker te maken, voornamelijk als u metingen buitenshuis moet verrichten. Met de geïntegreerde power range technologie is het mogelijk om over grote afstanden te meten. Deze afstandsmeter heeft een bereik van ca. 200 meter. Het apparaat beschikt ook over bluetooth technologie voor draadloze data-overdracht. Deze afstandsmeters beschikken over een groot kleurendisplay van hoge resolutie, hierdoor zijn de camerabeelden en aanvullende informatie duidelijk en eenvoudig leesbaar.

Een afstandsmeter is dus een handig hulpmiddel om afstanden te meten, zowel voor binnenshuis als buitenshuis. Kortom is er voor elke klus een passende afstandsmeter. Denk voordat u aan een klus begint goed na over de eisen waaraan een afstandsmeter moet voldoen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*