BoodschappenPlusBus in Rucphen van start

Rucphen – Ouderen uit Rucphen die samen met anderen boodschappen willen doen of een uitstapje willen maken, kunnen vanaf nu gebruikmaken van de BoodschappenPlusBus. Op donderdag 21 juni klinkt het officiële startsein bij centrum voor Wonen & Zorg Kerkakkers in Rucphen. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom tussen 16.00 tot 17.00 uur.

Met de BoodschappenPlusBus wil Stichting Steunpunten Rucphen, waarin gemeente Rucphen, stichting Groenhuysen en Thuisvester zijn verenigd, de mobiliteit van senioren vergroten. Ook ouderen met een rollator of rolstoel kunnen van de bus gebruikmaken. De bus maakt het mogelijk om gezamenlijk boodschappen te doen, te winkelen en andere activiteiten te ondernemen. De bestemming kan een winkelcentrum zijn, maar ook een museum. Ontmoeting en gezelligheid spelen daarbij een belangrijke rol. Door de extra mobiliteit kunnen ook ondernemers uit de gemeente Rucphen van dit initiatief profiteren.

Veilige en gezellige uitstapjes
De bus rijdt volgens een vooraf opgestelde programmering. Belangstellenden kunnen zich van tevoren opgeven bij Toine Houtepen, coördinator, via 06 – 20 86 10 17. Vrijwillige begeleiders en chauffeurs verzorgen vervolgens veilige en gezellige ritten.

Het project wordt naast Stichting Steunpunten Rucphen mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. Het Nationaal Ouderenfonds stelt de bus beschikbaar. In vijftig Nederlandse gemeenten is de PlusBus al succesvol.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*