De leukste steden voor een dag- of weekendtrip

Rondreizen in verre landen voor een lange periode is natuurlijk een ervaring die je altijd bij zult blijven vol mooie en bijzondere herinneringen. Het vakantiegevoel blijft een lange tijd hangen en je voelt je weer fris en herboren in je dagelijkse leven. Soms hebben we naast langere vakanties ook korte uitstapjes nodig om er even tussen uit te zijn en een boost te geven aan je dagelijkse leven. Eendaagse of weekend stedentrips zijn de beste keuze om je heerlijk te verwennen met een ‘tussendoortje’. Wat zijn de leukste steden voor een dag-of weekendtrip volgens rondreisvergelijk.nl en wat kun je er allemaal doen?

Westerse en oosterse combinatie: Istanbul

Istanbul voor een lange weekend zal een heerlijke vakantiegevoel geven. De stad heeft veel interessante bezienswaardigheden, winkels en andere aangename faciliteiten in aanbieding. Wat dacht je van een heerlijke massage in een Turks bad en in de avond genieten van het lokale eten afgerond met een lekker kop Turkse koffie. Single excursies of groepsreizen naar geurrijke bazaars, de beroemde hangbrug over de Bosporus, de Blauwe Moskee, het prachtige Topkapi paleis en de eeuwenoude Aya Sofia zijn een must tijdens een stedentrip in Istanbul.

Wegdromen in Lissabon

Wijn, terrasjes, een heerlijke sfeer en prachtige architectuur; dit en veel meer kan men tijdens een stedentrip in Lissabon ervaren. Ook al wordt Lissabon niet veel bezocht voor stedentrips zoals Barcelona en Parijs, toch is het zeker de moeite waard om daar een lang weekend te spenderen! De aangename temperatuur en de gezellige sfeer in het centrum omringd door middeleeuwse wijken gecombineerd met heerlijk eten en drinken maken een stedentrip in Lissabon zeker de moeite waard.

‘Venetië van het Noorden’: Brugge

Voor mensen die niet ver willen reizen, maar toch een heerlijke vakantiegevoel willen krijgen kunnen een stedentrip naar  Brugge maken. Brugge is ongetwijfeld één van de mooiste steden van België! Deze schilderachtige stad heeft haar bezoekers ongelooflijk veel moois te bieden. Brugge staat bekend om haar vele grachten en wordt daarom ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. Langs deze grachten staan fraaie gildehuizen met mooie gevels. Maak een boottocht over de grachten en bekijk de stad vanaf het water!

De stad aan de Donau – Boedapest

De hoofdstad van Hongarije is ook zeker een aanrader met veel bezienswaardigheden en activiteiten in aanbieding. De mooie stad aan de Donau wordt ook wel ‘De Koningin van de Rivier’ genoemd dankzij de prachtige architectuur. Er is veel te doen in Boedapest, zoals een van de vele badhuizen bezoeken, een wandeling over Margareten eiland,  met de kabeltram naar het Boedakasteel op de top van de Kasteelheuvel en de Grote Markthal voor verse Hongaarse producten. Kortom, een bezoek aan Boedapest is zeker een onvergetelijke belevenis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*