Franciscus Ziekenhuis krijgt huiskamer op afdeling Oncologie

In het Franciscus Ziekenhuis is op de afdeling oncologie een huiskamer ingericht waar patiënten met kanker in ontspannen sfeer kunnen vertoeven. De verbouwing en inrichting van een voormalige wachtruimte tot huiskamer is mogelijk gemaakt door Stichting team Doelbewust. Op 4 juni a.s. wordt de huiskamer officieel in gebruik genomen.

Sfeervol
In de sfeervolle huiskamer kunnen patiënten met kanker die in het ziekenhuis een behandeling ondergaan, zich even ontspannen met familie en/of vrienden, andere patiënten ontmoeten of gewoon even TV kijken, een spelletje op de computer spelen of de krant lezen.

Complete verrassing
De officiële opening gebeurt door wethouder C.W.M Jongmans van de gemeente Roosendaal, samen met Corné van Overveld, mede oprichter van Stichting team Doelbewust. Voor Corné, die zelf patiënt is, was het een complete verrassing dat de huiskamer is gerealiseerd. Corné: “Deze sfeervolle huiskamer hebben de andere leden van Stichting team Doelbewust als verrassing voor mij geregeld. Het was al lang een grote wens van mij dat er een huiskamer zou komen in het Franciscus Ziekenhuis. Binnen het team Doelbewust heb ik me hard gemaakt om hier geld aan te doneren. Ondertussen waren de overige leden van het team hiermee al aan de slag gegaan. Dit zonder dat ik er iets van wist, er zijn zelfs “dubbele vergaderingen” gepland! Geweldig dat ze dit hebben kunnen realiseren. Ik ben zelf patiënt en heb aan den lijve ondervonden wat het met je doet als je kanker hebt. Dan is het heel fijn als er een ruimte is op de verpleegafdeling waar je je even kunt terugtrekken en tot rust kunt komen. Ik hoop dat veel patiënten er profijt van zullen hebben”.

Stichting team Doelbewust
Stichting team Doelbewust is voortgekomen uit een vrienden- en familieclub uit Roosendaal die, toen enkelen van hen direct geconfronteerd werden met kanker, in actie wilden komen.
Stichting Team Doelbewust haalt met allerlei activiteiten veel geld op door deelname aan en organisatie van activiteiten in de eigen regio, onder andere door deelname aan de Roparun, de organisatie van de CycleSensation en het organiseren van Nederpopsensation, een riktoernooi, een motortoertocht en een trap-hap fietstocht. Op 15 september gaan ze met ruim 250 personen de Mont Ventoux (www.colsensation.nl) beklimmen, ten bate van KWF Kankerbestrijding. Team Doelbewust is er trots op dat ze met de huiskamer in het Franciscus Ziekenhuis iets terug kan geven aan de eigen regio. Meer informatie over Stichting Doelbewust is te vinden op de website: www.teamdoelbewust.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*