Jonge elektriciens hard nodig door opmars elektronica

, ,

Elektriciens zijn gewild, maar steeds minder jongeren kiezen voor een opleiding elektrotechniek. In Nederland groeit de vraag naar vakbekwame technici. In België is de nood nog hoger. Het landelijk instituut dat bij onze zuiderburen zorgt voor de opleiding van elektriciens slaat alarm. ‘Twee jaar wachten op een elektricien’, kopt regionale krant Het Belang van Limburg.

Hoewel een wachttijd van twee jaar wat overdreven is, blijft de vraag naar vakmensen hoog ook in Nederland, constateert 0900 Elektricien, een landelijk netwerk van vakbekwame elektriciens. Zij staan 24 uur per dag klaar om storingen zoals kortsluiting en problemen met de stoppenkast op te lossen. Van de Belgische twee jaar wachten totdat een storing verholpen wordt, is nog geen sprake. Toch vindt 0900 Elektricien het belangrijk dat ook in Nederland vakmensen opgeleid worden in de elektrotechniek.

De opmars van elektronica in het huishouden is niet te stuiten. De komende jaren zal home automation, dat het mogelijk maakt om op afstand de temperatuur en verlichting in huis te regelen, in steeds meer huishoudens te vinden zijn. Instroom van jonge elektriciens is nodig om de verwachte groei van hulpaanvragen op te vangen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*