Loodgieters geen slachtoffer crisis, integendeel

,

Uit een onderzoek van Werkspot.nl blijkt dat loodgieters weinig last hebben van de crisis. In economische crisis weten zij hun uurtarief op niveau te houden. Schilders en stukadoors hebben het er wel moeilijk mee.

Loodgieters weinig last van crisisWaar een loodgieter gemiddeld 38,00 euro per uur verdiend, vangt een stukadoor in dezelfde regio circa 28,00 euro per uur. Zowel de aanwas van nieuwe loodgieters en de prijsdruk is klein, doordat het loodgietersvak een bepaalde ervaring vergt. Ze dienen acuut te kunnen handelen en technische kundigheid te bezitten. In de schilders- en stukadoorsbranche is het aanbod bijvoorbeeld heel groot. Daar heb je een grote instroom van zelfstandige schilders en stukadoors als gevolg van de bouwcrisis. In combinatie met uitstel van schilderonderhoud en minder verhuizingen zorgt dit voor keiharde concurrentie.

Een loodgieter in de provincie Zeeland is per uur het duurst (namelijk 34,80 euro), vergeleken met een loodgieter in Leiden (Zuid-Holland), waar gemiddeld 30,47 euro per uur wordt gevraagd.

Bron: Jessica Numann

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*