Robuuste en onderhoudsvrije ronddraaitafellagers

De polymeerlagers voor ronddraaitafels van igus GmbH, Keulen (D), zijn smeermiddel- en onderhoudsvrije, montageklare oplossingen ter vervanging van kogelgelagerde ronddraaitafels en draaibare koppelingen. Het toepassingsbereik is uiterst breed, waarbij het meestal gaat om draaiende applicaties. De robuuste, maar toch lichte iglidur PRT-lagers voor ronddraaitafels zijn corrosievrij. De geleidingselementen worden gefabriceerd uit het tribologisch speciaal geoptimaliseerde materiaal iglidur J.

Ronddraaitafellagers van igus lopen absoluut smeermiddel- en onderhoudsvrij. Het iglidur-programma voor polymeer-glijlagers van igus GmbH heeft zich in 25 jaar volop bewezen. Ook deze uitvoering maakt gebruik van de pluspunten van dit programma. Alle behuizingsdelen zijn vervaardigd van aluminium (er zijn ook versies van roestvrij staal (X5CrNiMo17-12-2)), de tegenlopende oppervlakken van de ‘iglidur’-glijelementen zijn hard geanodiseerd. Alle verbindingsschroeven zijn gemaakt van roestvrij staal.

Grote spanbreedte, alles montageklaar De ronddraaitafellagers zijn zeer stijf, gemakkelijk te monteren en zeer slijtvast. Volgens fabrikant igus GmbH zijn de onderhoudsvrije glijelementen vervangbaar. Ze zijn binnen 24 uur uit voorraad leverbaar, in zeven maten. Als accessoires zijn aseinden, afstandsringen en een handmatige vastzetmogelijkheid leverbaar.

Schone en vuile toepassingen smeermiddelvrije polymeerlagers voor ronddraaitafels kunnen op heel veel verschillende manieren worden toegepast. Dit loopt uiteen van schone toepassingen zoals in de medische techniek of de meettechniek, tot toepassing in extreem vuile omstandigheden, zoals in gieterijen. Vaak gaat het daarbij om draaiende toepassingen (in voor- of achterwaartse richting of in intermitterend bedrijf), op werkplekken waar montage plaatsvindt of bij transportinrichtingen binnen het bedrijf, zoals bij stapschakeltafels of in de apparatenbouw. Een groot deel van deze toepassingen wordt handmatig in beweging gezet. Op het moment neemt fabrikant igus GmbH een trend waar in de richting van systemen die over afzonderlijke aankoppelmogelijkheden beschikken voor aandrijving via vertandingen.

Nieuwe maat kan vijftien ton aan De kleinste ronddraaitafels van iglidur hebben een binnendiameter van 20 mm, de grote diameters van 200 tot zelfs – nieuw in het assortiment – 300 mm! Deze grootste maat (PRT-01-300), geschikt voor hogere belastingen en momenten, kan axiaal-statisch een belasting van 15.000 kg aan. Onderhoudsvrije toepassingen zijn in het bijzonder te vinden in de zware machinebouw en in de zonne-energietechniek.

Al meer dan 50 jaar is Elcee Holland B.V. dé specialist op het gebied van glijlagers en vindt u bij ons het grootste assortiment glijlagers van de Benelux en Duitsland. Wij produceren glijlagers, glijstrippen en sferische lagers voor alle markten, zoals industrie, on- en offshore,railway,scheepvaart,etc. Onze kracht is het samen met u bedenken, ontwerpen en tekenen van de hoogst kwalitatieve en commerciële oplossing voor uw toepassing. Door onze mogelijkheden kan het beeld dat wij op deze pagina’s schetsen uiteraard niet compleet zijn. Daarom verzoeken wij u, indien u een vraag heeft over lagers, met onze engineers contact op te nemen voor een vrijblijvend advies.

Deze en nog vele andere glijlagers vindt u binnen het assortiment van Elcee Holland B.V. Daarnaast is ons bedrijf te vinden op de beurs Industrial Automation & Drives (Aandrijftechiek) 2012 & de Technische Industriële Vakbeurs (TIV) 2012, waar vele producten en nieuwe ontwikkelingen getoond worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*