Watersportvereniging Buurman opent vernieuwde haven en clubgebouw aan Zevenhuizerplas

,

Rotterdam-Nesselande – Al enkele jaren strijdt watersportvereniging WSV Buurman aan de Zevenhuizerplas in Rotterdam-Nesselande voor betere faciliteiten voor haar leden. Hierin is de afgelopen maanden een sterke verbetering gekomen door nieuwe afspraken met de gemeente Rotterdam. Omdat het nieuwbouwproject Port Nesselande nog altijd op zich laat wachten en de vereniging zich beperkt voelde in haar groei heeft Gemeenteraadslid Jolanda Ton zich gemengd in de discussie.  Mede dankzij haar inspanning heeft de vereniging toestemming en medewerking gekregen om haar huidige locatie aan de Jacob Levelangkade in Nesselande uit te breiden en op te knappen.

“Dankzij de nieuwe ligplaatsen en de verenigingsruimte kunnen wij als sportvereniging weer gaan denken aan uitbreiding van het aantal leden en het uitbreiden van de activiteiten die we organiseren voor onze leden.” meldt de tevreden voorzitter Arjan Hoefnagels van de sportvereniging. Toch heeft Hoefnagels nog wel wat wensen: “We hebben op deze locatie niet de beschikking over elektriciteit, stromend water en sanitaire voorzieningen, dat is toch wel een groot gemis.”.  Het project Port Nesselande zou invulling aan deze wensen moeten gaan geven en tevens een betere ontsluiting moeten geven dan de huidige locatie. “De tijdelijke locatie is door twee bruggen gescheiden van de plas, waardoor steeds de mast gestreken moet worden. Dit is niet met alle boten eenvoudig te doen.” legt Hoefnagels uit. Het nieuwbouwproject Port Nesselande loopt echter de afgelopen jaren steeds vertraging op en ook op dit moment lijkt er nog geen zicht op een datum waarop de plannen gerealiseerd zullen worden. Het is nog onduidelijk of Port Nesselande gaat voldoen aan de eisen die de gemeenteraad stelt aan de nieuwe locatie, namelijk dat deze een betaalbare locatie moeten bieden voor de watersporters met voorzieningen zoals sanitair, verenigingsruimte en botenkraan.

Een van de jaarlijkse terugkerende activiteiten is de  ledendag voor zowel huidige als aspirant leden. Dit jaar zal de ledendag, die plaatsvindt op 1 juli aanstaande, groots aangepakt worden. Tevens wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de vernieuwde jachthaven en de verenigingsruimte officieel te openen. Deze officiële opening zal verricht worden door wethouder H. Karakus van de gemeente Rotterdam. Tijdens de ledendag zal er een zeilwedstrijd gehouden worden op de Zevenhuizerplas en worden er demonstraties gegeven van stand up paddling (SUP) en windsurfen.  Kinderen kunnen kennis maken met de zeilsport in Optimisten (kleine zeilbootjes).

Achtergrond WSV Buurman

WSV Buurman is een watersport verenging in de nieuwbouwwijk Nesselande welke zich richt op het promoten van de watersport op de Zevenhuizerplas. De vereniging telt op dit moment ruim 150 gezinnen die lid zijn en beschikt op haar (tijdelijke) jachthaven aan de Jacob Levelangkade in Waterwijk Nesselande over ruim 70 ligplaatsen voor (zeil)boten met een lengte tot 6,5 meter. Daarnaast is de vereniging ook zeer actief in andere vormen van watersport zoals windsurfen en het sinds kort steeds populairdere SUPen (Stand Up Paddling). www.wsvbuurman.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*