Weinig kennis van regelgeving camerabeveiliging

, ,

Camerabeveiliging zorgt voor meer veiligheid in het openbaar vervoer en een vermindering van winkeldiefstallen. Kennis van de regelgeving omtrent camerabeveiliging is echter bij veel gebruikers onbekend. Het merendeel van de beveiligingsspecialisten en de eindgebruikers heeft onvoldoende verstand van de desbetreffende wet- en regelgeving.

Bekendheidsonderzoek regelgeving camerabeveiliging

Uit onderzoek van Axis Communications onder 600 bezoekers van de Nederlandse beveiligingsbeurs SSA, blijkt dat 78 procent van de ondervraagden aangeeft dat camerabeveiliging een bijdrage levert aan een veiligere leefomgeving. Een vergelijkbaar percentage respondenten geeft aan hierbij geen privacyissues te zien.

De wet- en regelgeving die het cameragebruik in goede banen moet leiden, is bij een overgroot deel van de respondenten onbekend. Één op de drie geeft aan niet op de hoogte te zijn van de regelgeving. Meer dan de helft van de respondenten vermoedt dat de eigenaren van camerabeveiliging zelf ook niet op de hoogte zijn. Tweederde van de ondervraagden is overtuigd dat camera’s het openbaar vervoer daadwerkelijk veiliger maken. Ongeveer een kwart denkt dat camera’s alleen een geruststellende functie hebben.

Wie installeert camerabeveiliging?

Voor de installatie van een beveiligingssysteem kunt u terecht bij de beveiligingsexpert en bij de grotere slotenmakers. Omdat voor een volledig beveiligd huis beide experts nodig zijn hebben zij hun werkzaamheden in veel gevallen geïntegreerd. Zo installeert menig slotenmaker ook camerabeveiliging en vice versa. Neem direct stappen naar het verbeteren van de veiligheid van uw leefomgeving en neem contact op met een beveiligingsexpert bij u in de buurt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*