Gratis seminar helpt onderwijsinstellingen op weg naar meer efficiëntie

In een tijd waarin onderwijsinstellingen elk dubbeltje moeten omdraaien vloeit er verbluffend veel budget af naar activiteiten die niet direct met het onderwijs zelf te maken hebben. Volgens demissionair minister-president Rutte wordt het beschikbare geld in het onderwijs niet doelmatig besteed. De overhead- en procesondersteuningskosten zijn uit de hand gelopen. Een van de grootste uitdagingen voor onderwijsinstellingen ligt dan ook in het efficiënter besteden van haar gelden.

Informatief seminar voor onderwijsprofessionals
Serenga en Surf Market organiseren met trots het gratis seminar ‘Lagere Kosten en Hogere Kwaliteit in Secundaire Processen in het Onderwijs’ op dinsdag 25 september 2012. Doel van de dag is dat onderwijsprofessionals naar huis gaan met concrete handvatten voor het beheersen van secundaire kosten en tegelijkertijd voor het verbeteren van deze secundaire processen.

Cases van o.a. de Universiteit van Maastricht demonstreren hoe onderwijsinstellingen flink in hun kosten hebben gesneden door het toepassen van innovatieve document management, case management en cloud technologieën.

Concrete oplossingen
Dankzij hun implementatie-, gebruiks- en onderhoudsgemak zijn deze oplossingen geen belasting voor de ICT afdeling. Zo kan deze afdeling haar tijd besteden aan het ondersteunen van docenten en leerlingen/studenten bij het primaire proces of aan de implementatie van smartphone applicaties voor betere leermiddelen.
Agenda
13.30 – Ontvangst
13.45 – Welkomstwoord
14.00 – Keynote van Prof.dr. Wil Foppen, Professor in Strategic Leadership. Universiteit Maastricht – Procesefficiëntie in het onderwijs
14.45 – Procesinnovatie ondersteunende processen: Meer doen met minder poen
15.30 – Koffie
15.45 – ICT Trends in het onderwijs (Surf market)
16.15 – Klantcases Bezuinigen in onderwijs
16.45 – Discussie + Borrel

Datum: dinsdag 25 september 2012
Tijd: 13:30 – 17:00
Locatie: Brabantlaan 2, ’s-Hertogenbosch
Kosten: gratis

Meer informatie en gratis inschrijven:

http://www.serenga.com/nl/evenementen/items/dynamic-case-management-onderwijs

Media contact:
Herwin Wevers
Marketing Manager Serenga
Herwin.wevers@serenga.com
020-2223301

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*