Vakmensen zoals loodgieters verdwijnen!

“loodgieters blijven aan de bak”, schreef De Telegraaf in een artikel. Dit artikel ging over de crisis en vermeldde dat loodgieters hier weinig tot geen last van hebben. De NOS zegt dat er een tekort is aan vakmensen. Niet alleen loodgieters verdwijnen, maar ook stratenmakers, pianostemmers, kappers, timmermannen en opticiens.

De meeste vakmensen verdwijnen door hun leeftijd. Volgens de NOS verdwijnen er in negen jaar 226.000 mensen doordat ze met pensioen gaan. Hoewel er veel mensen stoppen met dit werkt betekend dit niet dat het werk niet meer nodig is. In 2021 verwachten ze daarom dat er 770.000 banen zijn in de ambachtsector.

Loodgieterswerk duur?

Velen vinden loodgieters duur en gaan daarom zelf aan de slag. Waarom een loodgieter bellen, als je het eerst zelf kunt proberen? Dit is waar veel mensen zich in vergissen. Bij het oplossen van lekkage en het aanleggen van leidingwerk is het van belang dat dit door een kundig vakman op te laten lossen, en te kiezen voor een loodgieter met een degelijke opleiding. Een beunhaas of zelf oplossen lijkt soms aantrekken, maar op de lange termijn is degelijk werk van groot belang.

Laat klussen niet liggen

Door het verdwijnen van steeds meer vakmensen, verdwijnt ook de snelle service. Als de bedrijven hetzelfde werk moeten uitvoeren met minder mensen dan zult u dit terug zien in de wachttijd. Wacht daarom niet te lang met uw klussen. Of het nu om grote of kleine klussen gaat. Wanneer u te lang wacht met een kleine klus, dan bestaat de kans dat dit een grote klus word. Heeft u last van kleine of grote lekkages, bel dan nu een loodgieter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*