CV onderhoud? In de zomer!

,

Dat onderhoud aan uw installaties belangrijk is, dat weten de meeste mensen wel. Maar toch komen loodgieters in de winter vaak CV problemen tegen, doordat er geen onderhoud is uitgevoerd.Wij vroegen één van onze loodgieters, Sebastiaan Best van Best Installatiebedrijf, hoe CV problemen in de winter voorkomen kunnen worden.

Sebastiaan raadt mensen aan om al in de zomer onderhoud uit te laten voeren aan uw verwarmingsinstallaties. “Er wordt vaak vergeten dat CV onderhoud van groot belang is. Waarom in de zomer? Vaak kan men in de zomer sneller terecht bij een loodgieter voor onderhoud aan uw CV, aangezien dit een minder drukke periode is dan de winter.”

Wat gebeurt er tijdens het onderhoud?

“De ketel wordt ten eerste geheel nagekeken. Kleine defecten worden tijdig opgespoord en hersteld, zodat gebreken niet resulteren in een kapotte CV. Daarnaast wordt de ketel gereinigd en weer bijgevuld. Overigens is het raadzaam om een complete onderhoudsbeurt jaarlijks uit te laten voeren en het bijvullen eens in het half jaar te (laten) doen.”

Nu is dus het ideale moment om een loodgieter in te schakelen om uw CV ketel te laten controleren. U bent dan goed voorbereid voor de winter, maar ook in de zomer wilt u toch niet onder een koude douche komen te staan?

Bron: 0800 loodgieter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*