Fibromyalgie updates: Tenderpoints, supplementen en zenuwblokkade

Fibromyalgie updates: Tenderpoints, supplementen en zenuwblokkade

De fibromyalgie blog van optimalegezondheid.com staat niet stil. De aparte blog over deze “speciale vorm” van reuma heeft weer een aantal nieuwe updates gekregen. Ik noem het een speciale vorm aangezien men nog niet heel erg veel van deze aandoening weet. Veel zaken zijn nog onbekend. Door de laatste updates te publiceren op de blog, zullen fibromyalgie patiënten altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Fibromyalgie tenderpoints

Tenderpoint zijn eigelijk pijnpunten op het menselijk lichaam bij mensen met fibromyalgie. Wanneer je meer dan 10 (van de in totaal 18 punten) pijnlijke punten ervaart, kan men concluderen dat je last hebt van fibromyalgie. Het is erg moeilijk om een goede diagnose te stellen. Met behulp van deze punten is dit een stuk makkelijker. Klik op de link hierboven om alle tenderpoint te bekijken.

Fibromyalgie supplementen

Deze aandoening is helaas nog niet te genezen. Toch is men al jaren bezig om dit “geheim” te ontrafelen. Steeds meer mensen zoeken de oplossing bij natuurlijke supplementen. Dit komt omdat er ook steeds meer onderzoeken aan het licht komen dat supplementen zeker een verlichting kunnen brengen aan alle klachten. Hieronder een klein overzicht van een aantal van de supplementen:

  • Kamille
  • Echinacea
  • Gember
  • Zink
  • Ginseng
  • Goldenseal
  • Magnesium
  • Vitamine D
  • Vitamine B12


Zenuwblokkades

Het vinden van de juiste fibromyalgie behandeling kan een lange weg zijn. Veel mensen met fibromyalgie zijn jaren bezig om de juiste behandeling te vinden om de klachten en pijn symptomen te verminderen. Een zenuwblokkade kan erg effectief werken om pijn in de spieren en gewrichten directe te verlichten en verminderen.

De zenuwblokkade zorgt ervoor dat er niet langer pijn signalen vanuit de zenuwen en hersenen doorgestuurd worden waardoor pijn klachten per direct zullen afnemen. Ook kan het helpen dat je lichamelijk meer kunt, want vooral het niet normaal kunnen functioneren en simpele dingen zoals boodschappen doen kan erg moeilijk zijn als je last hebt van fibromyalgie. Vanzelfsprekend is een zenuwblokkade niet de enige fibromyalgie behandeling, maar kan deel uit maken van een totaaloplossing om de chronische ziekte onder controle te krijgen en houden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*