Milin heeft Olympische opdracht binnen gehaald

, , , , ,

20.000 m2 vinyLit gevelbekleding voor de woonunits van de Olympische veiligheidsdiensten van Milin

vinyTherm en vinyStone panelen van Milin B.V.

Nog voor het Olympisch vuur in Londen brandde, haalde Milin, leverancier van duurzame kunststof gevel- en wandbekleding, haar Olympische waardering binnen. Het bedrijf uit Nieuwegein leverde 22.000 m2 gevelbekleding vinyLit, een natuursteenstrip die werd toegepast als gevelbekleding voor woonunits in het Olympisch dorp.

 

De panelen dienen als gevelbekleding van de woonunits, die tijdens de Olympische Spelen onderdak bieden aan de circa 40.00 veiligheidsagenten, die mogelijke terroristische aanslagen tijdens de Spelen dienen te voorkomen.

Veiligheid.

De 40.000 soldaten, politieagenten en bewakers zijn gehuisvest in speciale woonunits op diverse plaatsen in het Olympisch dorp. Deze tijdelijke huisvestiging wordt na de Olympische Spelen op andere plaatsen in Londen hergebruikt. De uitvoering moest daarom gerealiseerd worden met herbruikbare materialen. Vandaar de keuze voor vinyLit.

Natuursteen look

Een andere reden om te kiezen voor vinyLit was, dat de units ook optisch moesten  passen in het beeld en de sfeer van het Olympische dorp. Naast esthetische kwaliteiten is vinyLit een ventilerende gevelbekleding met een natuursteen decor. De panelen zijn gemaakt van  geëxpandeerde PVC-plaat, waarin fijne mineraal steentjes zijn verankerd. De panelen zijn behandeld met een onzichtbare vocht- en vuilafwerende coating. Ook hebben de vinyLit panelen een hoge isolatiewaarde, waardoor ze energiebesparend zijn, zonder het binnenklimaat negatief te beïnvloeden. Omdat het een voorhangsysteem betreft, vindt tussen de panelen en de constructieve gevel voldoende luchtcirculatie plaats om schimmelvorming te voorkomen. vinyLit steenslagpanelen worden zowel toegepast in renovatie- en nieuwbouwprojecten, waar de uitstraling van natuursteenlook een belangrijk uitgangspunt vormt.

Bijzondere opdracht

 “Wij voelen ons zeer vereerd dat de organisatie van de Olympische Spelen in Londen koos voor ons product. Reden was dat het hergebruikt kon worden en nauwelijks onderhoud nodig heeft. Want men hoeft het nooit te schilderen en afspuiten met een hogedrukspuit volstaat om het zijn volledige glans terug te geven”, aldus Bob Miltenburg, directeur van Milin in Nieuwegein.

Logistiek

“Logistiek was het nog een hoofdbrekende klus om de 22.000m2 tijdig in Londen te krijgen”, aldus Miltenburg: “We hebben de opdracht pas begin dit jaar binnengekregen. In een tijdbestek van 3 maanden moesten de 22.000m2 worden geproduceerd en naar Londen vervoerd. Maar het is gelukt, en wij zijn trots dat een organisatie zoals de Olympische Spelen voor ons materiaal koos.”

Meer informatie over vinyTherm en vinyStone kunt u vinden op http://www.milin.nl/vinylit of www.milin.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*