Vitaliteitsregeling

Vanaf 1 januari 2013 kunt u deelnemen aan de vitaliteitsregeling. De website sparenofbeleggen.com informeert u over alle aspecten van deze  nieuwe regeling.

Vitaliteitsregeling

De nieuwe vitaliteitsregeling vervangt de levensloopregeling en het spaarloon. Deze oude regelingen zijn per 31 december 2011 afgeschaft. Vanaf 1 januari 2013 kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan de vitaliteitsregeling. Alle ins- en outs van de regeling staan op onze website. Het is van belang om kennis van de mogelijkheden die de regeling biedt te hebben, om een juiste keuze te maken om deel te nemen.

Vitaliteitssparen

Het vitaliteitssparen is een onderdeel van de vitaliteitsregeling. Dit onderdeel van de vitaliteitsregeling biedt de mogelijkheid om fiscaal voordelig te sparen. Beide namen worden momenteel door elkaar gebruikt, maar vaak wordt in beide situaties de regeling bedoeld waarmee fiscaal voordelig kan worden gespaard. Met het vitaliteitssparen kan worden gespaard of een spaarrekening, of middels een spaarverzekering of een spaarrecht. Het gespaarde bedrag is aftrekbaar van de belastingen in box 1. Bij opname van het gespaarde bedrag dient er echter wel weer belasting over betaald te worden. Er is dus geen sprake van een vrijstelling van belasting, maar van uitstel van belasting. Voor de exacte voorwaarden verwijzen wij u naar onze website.

Deelnemen vitaliteitsregeling

Of het gunstig is om deel te nemen aan de vitaliteitsregeling zal per geval verschillen. Veel is afhankelijk van de persoonlijke situatie waarin mensen verkeren. Deelname staat in ieder geval open voor zowel werknemers, als zzp’ers en ondernemers. Over het algemeen zal het voordeel van de regeling groter zijn naarmate de aftrek tegen het hoogste progressieve tarief plaatsvindt. Ook bij wisselende inkomens kan de regeling voordelig uitpakken. Op de site vindt u meer informatie en staan ook rekenvoorbeelden of deelname voordelig of juist nadelig is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*